Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Nadia (35) raakte enorm geïnspireerd door andere afvalverhalen en viel 44 kilo af

Nadia (35) raakte enorm geïnspireerd door andere afvalverhalen en viel 44 kilo af

Toen Nadia het ene na het andere succesvolle afvalverhaal om zich heen hoorde, wilde ze zelf ook zo’n verhaal kunnen vertellen. En dat kan ze. 

| Stephanie Kersbergen

In een jaar ging ze van 120 naar 76 kilo. En het liefst gaat ze nog door tot ze onder de 70 kilo weegt.

Lees ook
Melissa (22) raakte geobsedeerd door afvallen en telde elke calorie

Gelukkig

In haar jongere jaren was Nadia nooit aan de zware kant, maar in de puberteit, en later na haar zwangerschap, veranderde dat. Op haar zwaarst woog ze 120 kilo, maar echt slecht voelde ze zich niet. “Ik was voor mijn gevoel gelukkig, maar als ik nu terugkijk, zat het eigenlijk niet goed. Ik ging wel naar het strand met mijn dochter, maar stelde dat of zo lang mogelijk uit, of bedekte mezelf zoveel mogelijk. Ik deed alles wel, maar niet met volle overtuiging.”

Nadia voor het afvallen:

nadia afvallen

Oud worden

Pogingen tot afvallen deed ze zeker. “Sonja Bakker, koolhydraatarm-dieet, ik heb het allemaal geprobeerd. En het werkt ook, totdat je stopt. Dan kom je net zo snel weer aan.” Vorig jaar kwam het besef dat ze echt iets aan haar gewicht moest doen. “Ik kreeg last van lekkende hartkleppen en besefte, ik wil oud worden. Ik wil mijn dochter zien opgroeien.”

Het geheim van slanke mensen

Een collega raadde haar het boek Het geheim van slanke mensen van Mieke Kosters aan. “Het was precies wat ik zocht. Er wordt niet gezegd wat je wel en niet mag eten, maar je leert anders denken over hoe je eet.” Ook woonde ze evenementen van Skinny Minds (de blog die naar aanleiding van het boek werd gelanceerd) bij, waar andere vrouwen op een podium over hun succesverhalen vertellen. “Ik vond dat zó inspirerend. En dacht: ‘als anderen het kunnen, dan kan ik het ook.” En jawel. Afgelopen februari stond Nadia inderdaad op het podium over haar succes te vertellen.

Nadia na het afvallen:

nadia afvallen

Onopgemerkt

Nadia is zo veranderd, dat oude bekenden haar soms niet meer herkennen: “Ik krijg veel reacties en complimenten. ‘Ben jij het echt?'” Ook haar gezin is apetrots. Hoewel haar man Nadia nooit zou hebben verlaten toen ze zwaarder was, is ook hij erg blij met hoe ze er nu uitziet. “Hij is opnieuw verliefd geworden. En mijn dochtertje zegt altijd tegen anderen: ‘Kijk eens hoe dun mama is geworden!'”

Marathon

En ze is nog niet klaar. “Mijn BMI is nog niet gezond. Ik wil doorgaan tot het dat wel is. Ik ben nu al zo ver gekomen, nu wil ik het afmaken ook.” Dat doet ze niet alleen door op haar voeding te letten, maar ook door hard te lopen. “Ik heb kort geleden de kwart marathon van Rotterdam gelopen, en hoop ooit nog op en halve marathon.” Goed voelt ze zich er in ieder geval door: “Als je zo’n marathon hebt hebt gelopen, dan voelt het alsof je de hele wereld aankunt.”

SNACKS | INTERVIEW | #HOUVOL | GEZOND & GEZELLIG

Bron: LINDAnieuws | Foto: Nadia

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser