Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Oh komkommer eens kijken: zo snack je gezond én lekker tijdens Sinterklaas

Oh komkommer eens kijken: zo snack je gezond én lekker tijdens Sinterklaas

Pepernoten, marsepein, chocoladeletters: Sinterklaas is niet het mákkelijkste feest als je net met een dieet bent begonnen. Gelukkig kun je met deze snacks ook een heel gezond én gezellig avondje beleven. 

| Anna Botic

Je hebt ze in een handomdraai gemaakt. Gezond én makkelijk dus.

Spelt pepernoten

Zorg ervoor dat je het volgende in huis hebt: 200 gram speltmeel, 6 gram bakpoeder, 100 gram donkerbruine basterdsuiker, 2 theelepels speculaaskruiden, 80 gram koude boter en 6 eetlepels melk. Het deeg is zo gemaakt: mix alle droge ingrediënten door elkaar. Vervolgens kun je er de boter en melk bij voegen. Kneed dit tot een grote bol en zet dit omwikkeld met huishoudfolie een halfuur in de koelkast. Bak ze op 160 graden in vijftien minuten gaar.

Lees ook
Deze zes relatief simpele handelingen dragen bij aan een gezonder leven

Yoghurt-aardbeien uit de vriezer

Een snack die gegarandeerd in de smaak gaat vallen. Schuif een aantal aardbeien op saté-prikkers, doop ze in de yoghurt en leg deze vervolgens in de vriezer. Twintig minuten later: klaar en opdienen maar. Je kunt ook Griekse Yoghurt gebruiken om het nog nét wat gezonder te maken.

Komkommerschijfjes met paprikapoeder

Je zult het misschien zelf niet zo snel bedenken maar probeer deze combi zeker eens uit. Als je geen paprikapoeder in huis hebt, kun je het ook met kaneel proberen. Net zo lekker.

Lees ook
‘Ik eet alles zelf op’: 8 x jullie tips om kinderen minder te laten snoepen tijdens de feestdagen

Hartige banketletter

Je bepaalt zelf in welke vorm je ‘m maakt en welke groenten je gebruikt. Een aanrader: vul de letter met mager gehakt of light kaas. De buitenkant maak je van bladerdeeg – het minst gezonde aan deze snack.

Bladerdeegpakjes

Ze zien er net zo leuk uit als ze smaken: lekker. Je kunt de pakjes vullen met appels, rozijnen, kaneel, honing of iets heel anders: het is aan jou. Smeer een beetje ei langs de randen en vouw het pakketje dicht. Tien minuten in de oven op 175 graden en uitpakken maar.

SNACKS | GEZOND | ETEN & DRINKEN | #HOUVOL | GEZOND & GEZELLIG

Bron: Optimale gezondheid / Mamaliefde | Foto: Pixabay

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser