#houvol

Hoe LINDA.-columnist Eva Hoeke probeert een gezond eetpatroon te volgen (terwijl haar man weigert)

Hoe LINDA.-columnist Eva Hoeke probeert een gezond eetpatroon te volgen (terwijl haar man weigert)

LINDA.-columnist Eva Hoeke heeft het knap lastig met het volgen van een gezond eetpatroon. En dat wijt ze dan vooral aan haar man Marcel van Roosmalen. Hij is nogal een lekkerbek en blijft maar mergpijpjes inslaan. 

| Maaike van de Graaf

In Psychologie Magazine vertelt ze hoe ze samen met haar kinderen probeert gezond te eten, terwijl haar man weigert.

Lees ook
LINDA.-columnisten Eva Hoeke en Marcel van Roosmalen ouders van tweede kind

Bifi-worstjes als ontbijt

Dat haar man een slechte eter is vindt ze niet erg. “Ik gun iedereen zijn eigenaardigheden, maar Bifi-worstjes als ontbijt is gewoon goor.” Lange tijd had ze er geen moeite mee dat Marcel liever geen volkorengranen en vitaminen at, maar nu is dat wel anders. Het stel heeft twee dochters: “Nu moet dat lijf immers blijven leven. Vooral voor onze dochtertjes.” Bovendien wil ze niet dat haar kinderen de slechte eetgewoontes van haar man overnemen.

Behoorlijk lastig

En ja, hoe ga je dan een gezond eetpatroon volgen als je man er niks van moet hebben? Nou, dat is soms behoorlijk pittig en Eva en Marcel hebben zo nu en dan ook discussies. Niet alleen omdat de LINDA.-columnist vindt dat haar man gezonder moet eten, maar ook vanwege hun kinderen. Zo vindt hun dochter van twee groenten nogal vies “en dat wordt er niet beter op met een vader die zijn spinazie óók al met lange tanden naar binnen werkt.” Dat het trachten van een gezond eetpatroon dus niet altijd makkelijk is, moge duidelijk zijn.

Het hele stuk lees je hier via Blendle (€). 

Waarom we naar betaalde stukken linken? Blendle leest écht alle Nederlandse kranten en tijdschriften, en speurt voor ons naar de mooiste en spraakmakende artikelen. Dit is een korte, gratis samenvatting, zodat jij het belangrijkste nieuws meepakt. Als je geïnteresseerd bent in het volledige verhaal, klik dan door. Dat kost een paar dubbeltjes, maar je krijgt gegarandeerd een prachtig stuk (en je steunt de journalistiek).

SNACKS | BLENDLE TIPT | #HOUVOL

Bron: Psychologie | Foto: LINDA. / Astrid Zuidema

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser