Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Els (54) lag door een ongeluk weken plat en was daarna niet tevreden met haar lijf

Els (54) lag door een ongeluk weken plat en was daarna niet tevreden met haar lijf

Els lag door een ongeluk acht weken lang plat. Hierdoor kwam ze flink wat kilo’s aan en zat niet lekker meer in haar vel. Maar die kilo’s zijn er inmiddels weer af.

| Stephanie Kersbergen

Aan LINDAnieuws vertelt ze hoé ze die kilo’s is kwijtgeraakt.

Lees ook
Arlette (27) ging van maat XXL naar M, maar vindt het nog steeds lastig zich te kleden

Angstbeeld

Na een val van een paard brak Els haar rug en lag ze noodgedwongen acht weken achter elkaar in bed. “Ik bewoog niet en at heel veel, daardoor vlogen de kilo’s eraan.” Toen ze uiteindelijk weer kon gaan bewegen en niet meer aan haar bed was gekluisterd, was ze niet meer tevreden met haar lichaam. “Vóór het ongeluk was ik misschien vijf kilo te zwaar, maar nu was het te ver gegaan. Ik voelde me zwaar en log.” Ze komt uit een redelijk zware familie, en had altijd het angstbeeld om ook zwaarder te worden. Daarom begon ze met afvallen. Ze woog 88,5 kilo.

Levensstijl

Els begon met het programma WeightWatchers en gooide haar levensstijl om. “Ik moest de beruchte knop omzetten. WeightWatchers is niet echt een dieet, het gaat vooral om de hoeveelheden die je eet. Het fijne aan WeightWatchers vindt ze de bijeenkomsten. “Dat is een extra stimulans. Op die bijeenkomsten wordt je namelijk gewogen, en je wilt wel resultaat laten zien.”

Els voor het afvallen:

houvol els

Dipjes

Zo is ze in ongeveer 25 weken tijd 25 kilo afgevallen, en is ze weer tevreden met haar lijf. Maar makkelijk was het niet altijd. “Je hebt altijd dipjes, dat het lastig is om door te gaan. Op feestjes bijvoorbeeld, als er allerlei lekkere dingen zijn. Maar ik heb ondervonden dat je dan gewoon moet nemen wat je wilt, en de volgende dag wat harder je best doet, zodat je niet doodongelukkig op dat feestje staat.” Ook kreeg ze veel steun van de mensen om haar heen, die snapten dat ze niet meer alles kon eten. Haar man at bijvoorbeeld mee met alles wat zij moest eten. “Hij is zelfs een paar kilo afgevallen.”

Streefgewicht

Op dit moment zit Els al een tijdje op haar streefgewicht en is ze zeker van plan om dat te blijven. Zo eet ze nog steeds gezond, en sport ze ook. “Twee keer per week ga ik naar aquarobics. Eerst omdat ik vond dat het moest, nu omdat ik het leuk vind.” Verder trekt ze vaker de wandelschoenen aan en ook kookt ze minder ongezond. “Eerst flanste ik ’s avonds wat ongezonds in elkaar, nu kook ik vooruit als ik geen tijd heb en vries ik het in.”

Els na het afvallen:

houvol els

Stimulans

De complimenten die ze krijgt, geven haar extra stimulans om door te gaan. “Mijn man zegt regelmatig hoe leuk hij het vindt dat ik zo ben afgevallen. Ook het kopen van kleding motiveert om door te gaan. “Ik pak nog steeds weleens te grote maten, en dan voelt het ontzettend goed om twee of drie maten kleiner te kunnen pakken. Dat je die ene leuke broek dan in een kleine maat kan kopen, dat voelt goed.” Els weegt nu 63 kilo.

SNACKS | INTERVIEW | #HOUVOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Els

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser