Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Familie Canadese vrouw wijst in haar rouwadvertentie op fatshaming door artsen

Familie Canadese vrouw wijst in haar rouwadvertentie op fatshaming door artsen

De Canadese Ellen Maud Bennet overleed in mei nadat ze de diagnose kanker had gekregen. In haar rouwadvertentie wijzen nabestaanden op de onterechte behandeling die ze kreeg door haar gewicht.

| Yara Mureau

Haar familie spreekt de artsen aan die steeds maar weer zeiden dat Ellen moest afvallen.

Ziek

In de rouwadvertentie staat dat Bennet een laatste boodschap wilde delen over ‘de fatshaming die ze doormaakte vanuit de zorg’. Ze voelde zich al lang ziek en niet lekker. Elke keer dat ze om zorg of hulp vroeg, kreeg ze van artsen te horen dat ze te dik was en moest afvallen. Uiteindelijk overleed Bennet aan kanker, maar het heeft lang geduurd voordat ze die diagnose kreeg.

Rouwadvertentie

In de rouwadvertentie wil (de familie van) Ellen daarom duidelijk maken dat andere vrouwen die een maatje meer hebben, haar dood bespreekbaar moeten maken. ‘Door sterk voor hun gezondheid te pleiten en niet te accepteren dat vet het enige relevante gezondheidsprobleem is.’

Lees ook
Heftige rouwadvertentie in ‘De Telegraaf’: ‘U hoeft mijn graf niet te bezoeken’

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

SNACKS | #HOUVOL

Bron: The Guardian | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser