Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Cindy: 'Mijn weegschaal maakte er deze week een sport van om te schommelen'

Cindy: 'Mijn weegschaal maakte er deze week een sport van om te schommelen'

Cabaretière Cindy Pieterse wil op haar 45ste verjaardag, in september, 80 kilo wegen. Nu is dat nog wat meer. Voor #houvol schrijft ze over haar afvalpoging.

| Cindy Pieterse

Ze houdt je op de hoogte van hoe het lijnen bevalt, en hoeveel kilo ze al kwijt is.

Lees ook
Cindy: ‘Hoera, ondanks alle verjaardagen ben ik niet aangekomen of afgevallen’

Diep in m’n hart ben ik een triatleet. Ik hou ervan om anderhalve kilometer te zwemmen, veertig kilometer te fietsen en tien kilometer te lopen. Ik doe het alleen niet in acht uur achter elkaar, ik verspreid de afstanden liever over een week. Da’s wel zo relaxed en veel minder blessuregevoelig.

Die anderhalve kilometer zwemmen is geen probleem. Ik maak echt vorderingen met mijn borstcrawl. Ik hou het steeds langer en beter vol en het is ook aan m’n lijf te zien. Ik krijg steeds meer taille – of steeds minder, net hoe je het bekijkt. Wat is het toch geweldig en wonderlijk, dat je lijf zo mee kan veranderen met de beweging die je maakt. (Dat vind ik ook altijd bij een mammografie. Net als je denkt dat je borsten voor de rest van je leven als een stel platgeslagen pannenkoeken recht voor je uit zullen blijven steken, veren ze weer terug in hun oude vorm. Barbapapa is er niets bij.)

#Zwemfie

zwemfie

Echte triatleten stappen na het zwemmen zo snel mogelijk op de racefiets. Heel onpraktisch. Ik droog me eerst goed af, trek mooie kleren aan, ga lunchen en werken en eventueel, als het nodig is, stap ik ’s middags op een gewone fiets. Om boodschappen te doen of om een stuk langs de Amstel te fietsen. Dat zou een echte triatlon al veel leuker maken: dat je tijdens die veertig kilometer racen ook nog jonge eendjes moet tellen, een pak melk moet halen en een cadeautje voor je moeder moet kopen.

Moet er niet aan dénken om meteen daarna ook nog eens tien kilometer te rennen. Ik combineer hardlopen met yoga: ik wandel. Heb deze week een paar keer in de regen gelopen en het was heerlijk. Als het regent zingen de vogels nog harder dan anders en de lente explodeert. Alle bomen juichen je tegemoet. Ik loop daar in het groen steeds heel gelukkig te wezen. Het stofje dat bij anderen vrijkomt met hardlopen, krijg ik al met wandelen. Heb ik even dubbel geluk. Echt, een triatlon in een halve dag afraffelen is zonde. Daar moet je de tijd voor nemen.

Mijn weegschaal maakt er deze week trouwens een sport van om te schommelen. (Schommelen: óók leuk!) Maar mijn humeur schommelde deze week ook, dus ik heb een vermoeden dat dat met mijn hormonen heeft te maken. Ik blijf lekker doorgaan.

wandeling

Meer Cindy? Volg haar op Twitter.

Meegedaan met LINDA.lijnt en een stok achter de deur nodig? Op #houvol publiceren we artikelen rondom gezond eten, bewegen en afvallen. Like onze Facebookpagina om op de hoogte te blijven.

Lees ook
Cindy blogt: ‘Schrijven blijkt een heel goed middel tegen trek’

Een dag samen met je vriendinnen lachen, proeven en shoppen? Kom naar het LINDA.festival op 10 & 11 juni. Bekijk het programma en koop tickets hier. Pssst…Linda komt ook.

SNACKS | LIFESTYLE | #HOUVOL | CINDY HOUDT VOL | GEZOND & GEZELLIG

Bron: LINDAnieuws | Foto: Anne Reitsma

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser