#houvol

Van chemo tot sixpack: man deelt foto's van mega-transformatie

Van chemo tot sixpack: man deelt foto's van mega-transformatie

De Nieuw-Zeelandse Gary-John Hill (30) kreeg last van een hardnekkige hoest, maar bleek onder de tumoren te zitten. De man onderging chemotherapie, viel daardoor dertig kilo af en werd beter.

| Jorieke van Noorloos

Na zijn behandelingen sloeg Hill weer aan het trainen en de resultaten zijn – op z’n zachtst gezegd – verbluffend.

Infectie kan fataal zijn

In een interview met NZ Herald vertelt Hill dat hij dacht dat hij gewoon verkouden was, maar de dokter vond een tumor in zijn borst, longen, nek en nieren. “Het was zo eng”, vertelt de sporter. “Het ene moment leek ik nog gezond en het volgende was ik stervende.” Op een gegeven moment was Hill zo ziek, dat hij zelfs niet meer naar buiten mocht en zijn familie mocht zien. Een infectie kon al fataal zijn.

Dertig kilo afgevallen

Hill onderging zeven maanden lang chemo en dat was behoorlijk pittig. “Er waren momenten dat ik gewoon dood wilde zijn, zo erg was het. Het kon me na een tijdje echt niet meer schelen.” De behandeling sloeg aan en verwijderde de slechte cellen, maar zorgde er wel voor dat hij dertig kilo afviel. “Ik was nog maar een schaduw van de man die ik ooit was.”

Fitnesswedstrijd

Hill werd behoorlijk futloos van de therapie, maar toch vond hij de kracht om te gaan sporten. “Aanvankelijk deden mijn benen en buikspieren al pijn als ik 200 meter liep en ik worstelde om mijn armen op te tillen. Ik zag er echt uit als een oud mannetje.” Toch kwamen de spieren en conditie langzaamaan terug en binnenkort doet Hill mee aan een fitnesswedstrijd. En daar mag-ie mega trots op zijn, want de resultaten zijn heel bijzonder.

Lees ook
Cherryl (23) viel 26 kilo af: ‘Ik heb altijd al een sixpack willen hebben’

SNACKS | #HOUVOL

Bron: NZ Herald | Foto: Gary-John Hill

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser