Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Carin had een eetstoornis, is nu te zwaar en krijgt een maagverkleining

Carin had een eetstoornis, is nu te zwaar en krijgt een maagverkleining

Carin Stam (47) weegt al jaren te veel en heeft daardoor veel klachten. Nu is ze er klaar mee en mag ze een maagverkleining ondergaan, maar ze moest van ver komen.

| Stijn de Vries

“Maandag begint eindelijk het traject voor mijn maagverkleining”, zegt Carin in gesprek met ons.

Klachten

“Een aantal jaren geleden kreeg ik twee kinderen. Daar heb ik bekkeninstabiliteit aan overgehouden, door mijn gewicht heb ik versleten knieën en enkels, mijn schouders en nekwervels zijn door een auto-ongeluk niet goed meer en ik slaap slecht.”

Maagverkleining

Pechvogel Carin heeft veel klachten, waardoor ze graag een maagverkleining wil. “Veel van mijn klachten zijn veelvoorkomend bij zware mensen. Die klachten kunnen veel minder worden als ik slanker word, daarom wil ik een gastric bypass.” Het is niet de eerste keer dat Carin wilde afvallen. Alleen deed ze het vroeger op een ongezonde manier.

Moeilijk verleden

“Vroeger werd ik seksueel misbruikt door mijn oom, gepest op de basis- en middelbare school en kreeg daarna ook nog een dominante ex die mij er constant op wees dat ik zo dik zou worden als mijn oma. Toen ik ging samenwonen met mijn ex-man, werd ik ongemerkt een stuk dikker. Mijn ex-schoonmoeder ging altijd op dieet, dus had ik haar diëten gevolgd. Bij elke kilo die ik afviel, kwam het er meteen weer aan.”

Kleine trouwjurk

Toen ze van plan was met haar ex-man te trouwen, was Carin er klaar mee. Geen enkel dieet werkte, dus begon ze op een heftige manier af te vallen. “Toen ik mijn bruidsjurk koos ,woog ik 70 kilo, terwijl ik eerder 56 woog. Ik wilde de jurk expres een maat kleiner hebben als motivatie om af te vallen voor mijn trouwerij, maar toen schoot ik er in door. In een paar maanden tijd ging ik van 70 naar 46 kilo, omdat ik alles uitkotste.”

Vriendin

“Op een gegeven moment belde een vriendin die zei dat ik ziek was. ‘Je hebt dezelfde ziekte als ik, je moet ermee stoppen. Als je het zelf niet tegen je man vertelt, doe ik het’, zei ze.” Daarna biechtte Carin haar eetstoornis op. “Mijn ex werd boos en hield me maandenlang in de gaten. Toen werd het weer beter, vooral omdat ik na m’n eerste zwangerschap 25 kilo aankwam. Ik heb vier kinderen gekregen, een paar jaar geleden nog twee. Maar al dat gewicht na de bevallingen heb ik er nooit meer af kunnen krijgen.”

Honderd

“Half april was ik in een kliniek en heb ik een screening gedaan, waar doktoren bekijken wat er aan je mankeert, of je bij diëtisten bent geweest, of je BMI hoger dan veertig is et cetera.” Het BMI van Carin was 39, net onder het gewenste minimum. “Dan moest ik wel het nodige mankeren om goedgekeurd te worden.”

Voorbeeld

“Ik vind het heel fijn dat ik een maagverkleining mag, maar ook jammer. Ik moet namelijk stoppen met cola drinken en cola is m’n favoriet. Ook lijkt het me een enge ingreep.” Carin is fan van ‘onze’ Patty op LINDA.tv. Door haar vlogs is ze minder bang geworden voor de ingreep. “Als ik haar video’s zie, denk ik: wat doet ze het goed. Ze is echt een voorbeeld voor mij. Ook al vind ik de operatie spannend, ik wil honderd jaar oud worden. Die maagverkleining gaat me daarbij helpen.”

Lees ook
Esmee verloor 58 kilo na maagverkleining: ‘Kon ik eindelijk mijn droom verwezenlijken’

SNACKS | INTERVIEW | #HOUVOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Privéfoto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser