Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Bibian viel 60 kilo af met een gastric bypass en heeft nu een hardloopteam met lotgenoten

Bibian viel 60 kilo af met een gastric bypass en heeft nu een hardloopteam met lotgenoten

Bibian Visser (43) lijnde voor het eerst toen ze veertien was en is inmiddels zestig kilo kwijt. Dit inspireerde haar, na haar gastric bypass, tot het schrijven van het invulboek ‘Dagboek van mijn maagverkleiningstraject’.

| Laura van der Molen

“Ik wil me goed blijven voelen, gezond blijven, oud worden om nog heel lang van mijn gezin te genieten,” vertelt ze ons als we haar bellen.

Voor de gastric bypass 120 kilo

“Op mijn zwaarst woog ik 120 kilo. Inmiddels ben ik gehalveerd in gewicht, nogal een verandering. Als kind was ik al te zwaar. Mijn eerste dieet deed ik toen ik 14 was, met hulp van een Weight Watchers-boek uit de boekenkast van mijn moeder. Met het lijnen, afvallen en weer aankomen ben ik doorgegaan tot ik 40 was. Ik heb heel lang nagedacht over een maagverkleining en uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt. Geen stap die ik makkelijk heb gezet en die je overigens ook niet makkelijk dient te nemen. Ik heb in 2015 mijn gastric bypass gekregen.”

Lees ook
Esther viel 50 kilo af: ‘Ik kwam een keer vijf kilo aan in één middag’

Inspiratie

“Het hele maagverkleiningstraject inspireerde mij om twee boeken te schrijven bestemd voor lotgenoten. Voor mijn boek ‘Een maagverkleining, en dan?’ heb ik veel vrouwen met verkleinde maag gesproken. Het blijkt dat sporten niet automatisch onze grootste hobby wordt na de ingreep, terwijl regelmatig bewegen wél belangrijk is. Velen hebben zich jarenlang geremd gevoeld door hun te zware lijf en het lijkt me geweldig als we ons nu gaan focussen op wat ons lijf allemaal wél kan. En samen met een aantal lotgenoten zo’n sportieve prestatie neer te zetten… zo gaaf.”

De Kilometervreters

“Inmiddels ben ik bezig met een lotgenoot om renteam De Kilometervreters op te zetten. Dit is een groep vrouwen die allemaal een maagverkleining heeft ondergaan en samen een vijfkilometerrun gaat rennen op 10 maart 2019 tijdens de City Pier City in Den Haag. Vrouwen die nog mee willen doen kunnen zich aanmelden tot 2 december. Het is een geheel vrijwillig initiatief van ons, omdat we graag lotgenoten aan het sporten krijgen en gezamenlijk zo’n sportieve prestatie neer willen zetten.”

Bibian Visser

Acceptatie

“Mij helpt het om de strijd tegen de kilo’s te aanvaarden. Het klinkt misschien gek, maar dit gevecht zal ook na mijn maagverkleining onderdeel blijven van mijn leven. Voor de operatie werd ik daar wanhopig van, maar nu denk ik: ‘Kom maar op’. De maagverkleining heeft mij een gezond uitgangspunt qua gewicht gegeven en ik wil hard werken om dit te behouden. Ik probeer regelmatig stil te staan bij waarom ik de kilo’s eraf wil houden en daarbij vooral verder te kijken dan het uiterlijk. Ik wil me goed blijven voelen, gezond oud worden om nog heel lang van het leven en mijn gezin te genieten.”

Bibian Visser 60 kilo afgevallen

SNACKS | GEZOND | INTERVIEW | #HOUVOL | GEZOND & GEZELLIG | LIJF & LEDEN | JIJ VERTELT

Bron: LINDAnieuws | Foto: Privé van Bibian Visser / Brigitte van de Veen

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser