Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

#houvol

Arlette (27) ging van maat XXL naar M, maar vindt het nog steeds lastig zich te kleden

Binnenkort kunnen we het nieuwe programma ‘Fred van Leer: Alles uit de kast’ zien bij TLC. Hierin helpt de goedlachse stylist verschillende kandidaten die moeite hebben zich te kleden, aan een nieuwe look. 

| Stephanie Kersbergen

Wij spraken met kandidaat Arlette Lilian (27), die 65 (!) kilo afviel en overtollige huid heeft, waardoor ze het lastig vindt om een leuke outfit te kiezen.

Lees ook
Stephanie (35) viel 38 kilo af en motiveert nu mensen hetzelfde te doen

Obesitas

Arlette was vanaf haar veertiende al wat te zwaar, maar het duurde nog tot haar studententijd voordat ze echt overgewicht had. Vanaf toen ging het van kwaad tot erger. In haar studententijd kreeg ze obesitas. “Ik had last van angststoornissen, durfde de deur bijna niet uit. De oplossing zag ik in eten.”

Ziekenhuis

Werken en uitgaan deed Arlette nog wel, maar niet met plezier. “Ik werkte bij een pizzeria, maar ik vond het verschrikkelijk. Ik zat het liefste de hele dag thuis te eten.” Door de obesitas kreeg ze last van hartfalen en moest ze naar het ziekenhuis. “De dokter vertelde mij dat als ik zo door zou gaan met mijn levensstijl, ik serieuze hartproblemen zou krijgen. Dat gaf de doorslag en ik heb het roer omgegooid.”

Arlette Lilian Fred van Leer alles uit de kast

Eigen kracht

Arlette begon met het aanpassen van haar voedingspatroon. Daarna is ze gaan wandelen en fietsen. “Ik ben gestopt met de bus nemen en ging zo min mogelijk met de auto. Ook begon ik met krachttraining, wat ik nu nog steeds doe.” Maar het belangrijkste was de mentale verandering. “Ik ging nadenken over waarom ik deze eetbuien had. Ik keek naar wat er mentaal niet goed ging. Daar begint het mee.” Hulp bij het afvallen had Arlette niet. Ze is op eigen kracht 65 kilo afgevallen. “Ik ben zelf zoveel aangekomen, dan ga ik ook helemaal zelf zoveel afvallen.”

Maat XXL naar maat M

Arlette ging van 142 kilo naar 77 kilo, van maat XXL naar maat M. Dat gewichtsverlies had ook een keerzijde, namelijk dat ze veel overtollige huid heeft. Hierdoor voelt ze zich nog steeds onzeker, en weet ze niet goed hoe ze zich moet kleden. “Ik koop nog steeds te grote kleding om lichaamsdelen te verbergen.” Daarom deed Arlette mee aan het programma ‘Fred van Leer: Alles uit de kast’, om tips te krijgen over hoe ze zich moet kleden.

Arlette Lilian Fred van Leer alles uit de kast

Tips

De tips leidden tot een grote verandering. “Ik heb al een paar dagen geen zwart meer gedragen, terwijl ik dat eerst minimaal drie dagen per week droeg. Ik heb zoveel tips gekregen in het programma waar ik echt wat aan heb. In mijn kast hingen veertig vesten om mijn lichaam te verbergen, dat is nu anders.”

Complimenten

Door het programma is ze niet alleen wijzer geworden over kleding, ook heeft het haar mentaal geholpen. “Ik voel me beter over mezelf, over mijn lijf. Alle complimenten die ik kreeg van Fred tijdens de opnamedagen waren overweldigend om te horen. Ik heb alles mee naar huis genomen, om ook echt wat mee te doen.”

Het programma Fred van Leer: Alles uit de kast is vanaf dinsdag 24 april om 20.30 uur te zien bij TLC.

VIDEO'S | NIEUWS | #HOUVOL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Arlette/TLC

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser