#houvol

Van kilo's vet naar vet gespierd: Allard (25) kreeg het voor elkaar

Van kilo's vet naar vet gespierd: Allard (25) kreeg het voor elkaar

Allard had in zijn jeugd al last van overgewicht en ondanks veel sporten viel hij niet veel af. Tot hij met krachttraining begon om zijn schouder, waaraan hij was geopereerd, weer sterk te maken.

| Stephanie Kersbergen

Hij kwam erachter dat hij dit oprecht leuk vond en kreeg de smaak te pakken, vertelt hij aan LINDAnieuws.

Lees ook
Marije (45) viel 35 kilo af: ‘Ik herken mezelf soms niet in mijn weerspiegeling’

Het jojo-effect

Allard vertelt dat hij vroeger altijd veel aan het sporten was. “Voetbal, schaatsen, boksen, ik heb van alles gedaan. Maar alsnog was ik altijd te zwaar.” Als hij een tijdje op zijn voeding lette en veel sportte, dan gingen de kilo’s er wel vanaf, maar als hij dan weer even ‘de teugels liet vieren’ kwam het er weer aan. Het jojo-effect, zoals hij dat zelf noemt.

Allard voor het afvallen:

allard afvallen

Langzaam gingen de kilo’s eraf

Na zijn eindexamen in 2011 vertrok Allard een halfjaar naar Nieuw-Zeeland, om hier cricket te spelen. Toen hij weer thuis kwam, vijf kilo lichter, moest hij aan zijn schouder worden geopereerd. Een revalidatie van dertien maanden volgde. “Aan het einde van die periode moest ik om mijn schouder weer sterk te maken, krachttraining gaan doen.” En dat vond hij eigenlijk heel leuk. “Langzaamaan gingen de kilo’s er af. Ik begon het leuker te vinden en ook vaker te trainen. Met informatie online heb ik ook mijn voeding aangepast en zo ging het steeds sneller.” Allard viel af, en kwam daarna weer aan in spiermassa.

Allard na het afvallen:

Doorslaan in trainen

Op een gegeven moment had Allard het idee dat hij door aan het slaan was in het afvallen en trainen. “Ik dronk drie maanden lang geen alcohol, woog elke gram van mijn eten af en nam overal bakjes eten mee naartoe.” Hij was trots op het resultaat, maar niet per se gelukkig. “Ik was zo gefixeerd op afvallen. Onderbewust of bewust ga je dan sociale gelegenheden uit de weg, om de verleidingen te weerstaan.”

Lees ook
Jimmy (30) viel binnen acht maanden 45 kilo af en werd gescout als model

Juiste balans

Nu heeft hij voor zijn gevoel de juiste balans gevonden tussen werken, sporten en leuke dingen doen. “Ik drink af en toe een biertje, maar gewoon niet elk weekend.” En ook Allard heeft soms geen zin om naar de sportschool te gaan, maar weet uit eigen ervaring dat het juist dán fijn is om te gaan, dat je je daarna alleen maar beter voelt. “Maar sleep je jezelf echt elke keer met tegenzin naar de sportschool, dan is het goed om een sport te zoeken die je echt leuk lijkt. Anders houd je het niet vol op de lange termijn.”

allard afvallen

Avond uit kan prima

Ook geeft hij tips om avondjes uit te combineren met trainen. “Vaak weet ik het van tevoren al als ik een avond uit eten ga. Dan verlaag ik mijn calorie-inname voor die dag, en zorg ik dat ik een buffer heb van bijvoorbeeld duizend calorieën.” Zo kan je volgens Allard prima een avondje uit eten. En áls je een keer overboord bent gegaan, voel je dan niet al te schuldig, maar compenseer de volgende dag gewoon. “Ga vooral niet denken: ‘dan eet ik nog een paar dagen ongezond en begin ik maandag wel weer.’ Begin de dag erna gewoon weer goed, dan ga je resultaten behalen.”

Geïnspireerd door Allards verhaal? Volg hem op Instagram om geïnspireerd én gemotiveerd te blijven.

SNACKS | LIFESTYLE | INTERVIEW | #HOUVOL | GEZOND & GEZELLIG

Bron: LINDAnieuws | Foto: Allard

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer #houvol

Lees dit ook even

Please update your browser