Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Gezond & gezellig

Gezonder eten dit jaar? Zo houd je dat volgens het Voedingscentrum wél vol

Het nieuwe jaar is net een week aan de gang en de eerste goede voornemens zijn alweer gesneuveld. Voor de velen die ‘gezonder eten’ op hun lijstje hebben staan, helpt het Voedingscentrum nu om het wél vol te houden.

| Verena Verhoeven

Het geheime toverwoord is: eetwissel.

Kleine stapjes

‘Gezond eten is best een uitdaging. Voor iedereen’, opent het Voedingscentrum hun nieuwe site. Nou, daar zijn we het in ieder geval over eens. De tip die het centrum mee wil geven is om niet in één keer een grote verandering toe te passen (wat we vaak doen nadat het vuurwerk weer van de straat is), maar kleine stapjes te nemen. Hierdoor zou je je gezondere keuzes beter volhouden.

Eetwissel

‘Maak kleine eetwissels binnen wat je nu al eet’, raadt het centrum dan ook aan. Zo kun je bijvoorbeeld beter thee drinken in plaats van ice tea, beter volkoren brood en pasta eten dan wit en beter een bakje vers fruit pakken dan een bakje vla. Geen hogere wiskunde, maar de truc zit ‘m erin om te kijken naar wat bij jóu past. ‘Wat voor de één als een kleine eetwissel voelt, kan voor jou een grote stap zijn. Als je een te grote stap kiest, dan is de kans groter dat je het niet doet. Kies daarom een wissel die voor jóu een kleine stap is. Eentje waarvan je het gevoel hebt: dat gaat me lukken.’

Lees ook
Voedingscentrum niet blij met razend populair Pioppi-dieet en dit is waarom

Beter voor het milieu

Het voedingscentrum denkt ook aan degenen die nog wel een extra stimulans kunnen gebruiken. Zo wordt er in hun nieuwe campagne uitgebreid ingegaan op het feit dat gezonder eten ook beter is voor het milieu. ‘Veel ongezond eten wordt gemaakt in fabrieken. Die fabrieken voeren veel handelingen uit om tot het eindproduct te komen. Dat kost veel energie. En alles moet verpakt worden. Dit is allemaal niet zo goed voor het milieu.’

Kijk voor meer tips en eetwissel-ideeën op de site van het Voedingscentrum.

NIEUWS | GEZOND | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | #HOUVOL | GEZOND & GEZELLIG

Bron: Voedingscentrum | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Gezond & gezellig

Lees dit ook even

Please update your browser