Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Gezond & gezellig

Brigitta viel in tien maanden dertig kilo af: 'Facebook werkt beter dan een dieetclubje'

Brigitta viel in tien maanden dertig kilo af: 'Facebook werkt beter dan een dieetclubje'

Brigitta Hilberts (51) viel in tien maanden dertig kilo af. Zónder te sporten. Ze paste wel haar eetpatroon aan: “Na een weekend ‘verkeerd’ eten hunker ik naar een bak sla.” 

| Savannah Borst

“Ik voel mij weer energieker, niets is mij te veel”, vertelt ze opgewekt in gesprek met ons.

Te zwaar

“Ik ben al mijn hele leven te zwaar geweest. Ik heb alle diëten geprobeerd. Ik viel af, maar kwam ook weer aan. Er zit een keerzijde aan diëten: je valt daarna terug in je oude eetgewoonte.” Er ging bij Brigitta een knop om toen zij twee keer heel zware griep kreeg. “Ik besloot gezonder te gaan eten en verminderde mijn koolhydraten. Via verschillende Facebookpagina’s leerde ik steeds meer over hoe ik dit kon doen.”

Koolhydraatarm

“Ik eet nu al een tijdje koolhydraatarm. In principe eet ik vooral minder brood, rijst en pasta. Groenten eet ik wel veel.” En met succes: Brigitta raakte voor de derde keer dertig kilo kwijt. “Ik weeg nu al sinds oktober 2017 ongeveer 73 kilo. Tien maanden daarvoor woog ik nog 107 kilo.” Brigitta sport niet, maar loopt wel een paar keer per dag met de honden.

Schommelen

Brigitta is veel afgevallen in tien maanden tijd, maar wil niet meer kilo’s kwijt: “Ik wil niet dat mijn huid losser raakt en gaat hangen. Het valt nu nog mee, gelukkig.” Dat Brigitta koolhydraatarm eet, betekent voor haar niet dat ze dieet. “Het voelt niet als een dieet. Ik verdeel mijn koolhydraten over de dag heen. Ik schommel soms een beetje met mijn gewicht als ik naar een feestje of een borrel ben geweest. Maar daarna reduceer ik mijn gewicht weer. Na een weekend verkeerd eten hunker ik naar een bak sla.”

brigitta houvol

Suikerinname

Niet alleen haar gewicht is veranderd, ook haar smaak. “Paprikachips vind ik niet meer lekker, veel te zout. En gebak? Te zoet! Ik ben voeding gaan waarderen. Zo haal ik bijvoorbeeld biologische groenten, want daar zit veel meer smaak aan.” Ook minderde Brigitta haar suikerinname: “Suikers maken je heel snel moe. Even krijg je er veel energie van, maar daarna ben je doodop.”

Motiveren

Iets wat Brigitta nog steeds veel doet, is het volgen van Facebookpagina’s over koolhydraatarm eten en lijnen. “Ik raak gemotiveerd door verhalen van anderen. Ik had nooit gedacht dat dit mij ging lukken. Op Facebook staan ook veel recepten en tips, die van nut voor mij zijn of zijn geweest. Het werkt beter dan een dieetclubje, want daar ga je één keer in de week heen. Op Facebook kun je elke dag, op elk moment, gemotiveerd raken.”

Lees ook
Rachel viel 40 kilo af zonder te diëten: ‘Ik wilde aan mezelf bewijzen dat ik dit kan’

SNACKS | GEZOND | INTERVIEW | #HOUVOL | GEZOND & GEZELLIG | LIJF & LEDEN

Bron: LINDAnieuws | Foto: Privé

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Gezond & gezellig

Lees dit ook even

Please update your browser