Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Fragment gemist

Duizenden mensen zeggen Facebook te willen verwijderen na oproep Arjen Lubach

Het zal vrijwel niemand ontgaan zijn dat er de afgelopen tijd nogal wat ophef rondom Facebook was. Meerdere gebruikers hebben hun account inmiddels verwijderd, en roepen anderen op om dat ook te doen.

| Boris Lemereis

Gisteren sloot Arjen Lubach zich bij hen aan.

Lees ook
Jouw data gelekt naar Cambridge Analytica? Facebook laat het vandaag weten

Allemaal tegelijk

In Zondag met Lubach legt hij haarfijn uit waarom het volgens hem nodig is om dat “leuke stomme Facebook” uit je leven te bannen (zie video bovenaan). Lubach wil het liefst dat we dat allemaal tegelijk doen: aanstaande woensdag om 20.00 uur. Lubach geeft zelf het goede voorbeeld: ook hij belooft het account van zijn programma (met meer dan 350.000 volgers) te verwijderen.

Lees ook
Wat Facebook allemaal over je weet en hoe je de schade kunt beperken

Duizenden mensen

En zoals we van Lubach gewend zijn, weet hij behoorlijk wat mensen te activeren. Het (jawel) Facebookevenement Bye Bye Facebook dat Lubach aanmaakte, heeft nu bijna negenduizend ‘aanwezigen’ en negentienduizend geïnteresseerden. Ook op Twitter worden volop argumenten gedeeld om Facebook te verwijderen. Maar er zijn uiteraard ook critici.

 

VIDEO'S | NIEUWS | TV | BEKEND | FRAGMENT GEMIST

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser