Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Fragment gemist

Tygo beleeft politieachtervolging naar GHB-verslaafde: 'De persoon is vuurwapengevaarlijk'

In ‘Tygo in de GHB’ (EO) onderzoekt acteur Tygo Gernandt de wereld van GHB op het platteland. In deze vierde – en laatste – aflevering komt hij zelfs in een politieachtervolging terecht.

| Stijn de Vries

De politieagent waarmee Tygo optrekt, krijgt namelijk een melding van een GHB-gebruiker die achter het stuur kruipt.

Plankgas

En dat terwijl Tygo achterin de politieauto zit die hem achterna gaat. “We zijn nog geen vijf minuten onderweg, als er een melding binnenkomt over iemand die onder invloed van drugs aan het rijden is”, vertelt Tygo. Daarom gaat politieagent Bastiaan plankgas achter de drugsgebruiker aan, die hij uiteindelijk in een woonwijk weet aan te spreken. Maar vooraf hoort hij nog een waarschuwing: “De persoon is vuurwapengevaarlijk, dus ga er niet alleen op af.” Uiteindelijk wordt de verdachte opgepakt en zie je hem in de volledige aflevering worstelen met ontwenningsverschijnselen in de cel. Het fragment over de achtervolging zie je bovenin.

Overdosis GHB

Ook gaat Tygo op bezoek bij een door de gemeente gefaciliteerde hangplek voor verslaafden. “De GHB-verslaafden die hier rondhangen, zijn meestal alles kwijt en hebben niet eens een dak boven hun hoofd.” Tygo gaat in gesprek met een vrouw die er regelmatig komt. Met de verslaafde vrouw gaat het “gewoon goed”, maar met haar vriendin minder. Haar man is namelijk op enkele meters van waar ze zitten overleden. Tygo is zichtbaar aangeslagen. “Waar is hij aan overleden?”, vraagt hij. “Aan een overdosis GHB”, zegt ze. Bekijk het fragment hieronder.

‘Wat bizar zeg’

De serie Tygo in de GHB heeft bij kijkers veel losgemaakt. Wekelijks schreven zij op social media hoe heftig het is om zulke jonge mensen met een grote verslaving te zien, en hoe de serie vaste prik voor jongeren (en ouderen uiteraard) moet zijn.

Benieuwd geworden? Hieronder zie je de trailer van Tygo in de GHB.

De laatste aflevering bekijken? Dat kan hier.

Lees ook
Tygo Gernandt is wanhoop nabij: opnieuw verslaafde Kevin kan niet in kliniek terecht

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST | FRAGMENT GEMIST

Bron: Tygo in de GHB (EO) | Foto: Screenshot video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser