Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Fragment gemist

Sylvia Veld werd twee jaar geleden verkracht: 'Ik dacht dat ik doodging'

Na een avond stappen sprong Sylvia Veld, destijds 28 jaar, achterop de fiets bij een onbekende man. Maar daar heeft ze nu gruwelijk veel spijt van. Die avond werd ze namelijk door hem verkracht.

| Stijn de Vries

Die gebeurtenis en de nasleep ervan is verfilmd in de docudrama De jacht op mijn verkrachter (avrotros).

Kwade bedoelingen

Het leek in eerste instantie op een gewone zaterdagavond: de jonge Sylvia ging stappen. Daarna wilde ze naar huis fietsen, maar kon ze haar fietssleutels niet vinden. Toen kwam een onbekende man in beeld die haar wel naar huis wilde brengen. Sylvia sprong bij hem achterop, maar merkte al snel dat hij kwade bedoelingen had. Hij nam een andere route en de sfeer werd steeds grimmiger. “Het was de laatste dag van mijn onbezorgde leven”, vertelt ze.

Lees ook
Sylvia Veld, de vrouw die zelf haar aanrander opspoorde, wordt nu met de dood bedreigd

‘Ik ga dood’

Daarom sprong ze van de fiets en probeerde ze een taxi te bellen. Maar toen was het al te laat. Hij sloeg haar en vanaf toen kon Sylvia zich niets herinneren. Tot ze wakker werd, terwijl ze onder haar belager lag. “Ik dacht: dit was het. Ik ga dood. Maar ik wil niet doodgaan, niet zo.” Ze wist te vluchten en kwam gebroken thuis. Daarna deed ze aangifte, maar de politie nam niet direct actie.

Boek

Daarom nam ze het heft in eigen handen en probeerde ze zélf haar dader op te sporen. De dader had ook haar telefoon gestolen, waarvan ze de locatie kon bekijken. Ze besloot hem in de val te lokken en daardoor kon de politie hem oppakken. De vreselijke ervaringen beschreef ze eerder in een boek, dat nu verfilmd is in dit docudrama.

Bovenin zie je de trailer. Wil je De jacht op mijn verkrachter zien? Dat kan hier. Maar wel vanaf 22:00 uur ’s avonds, in verband met een leeftijdsbeperking.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST | FRAGMENT GEMIST

Bron: 'De jacht op mijn verkrachter' avrotros | Foto: Screenshot video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser