Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Fragment gemist

Robin (13) krijgt in 'Steenrijk, Straatarm' z'n eerste Nikes en z'n moeder houdt het niet droog

Robin (13) krijgt in 'Steenrijk, Straatarm' z'n eerste Nikes en z'n moeder houdt het niet droog

Wie niet geraakt wordt door de gezinnen in ‘Steenrijk, Straatarm’, is wat ons betreft een kouwe kikker. Gisteravond was het weer raak, met bijvoorbeeld tranen om een nieuw paar sneakers.

| Maaike van de Graaf

We vielen met z’n allen voor de familie Ripzaad, en voor Gertjan en Johan.

Lees ook
Marjan Strijbosch verrast arm gezin uit ‘Steenrijk en Straatarm’ met kofferbak vol cadeaus

Wereld van verschil

Vader Rob, moeder Chantal en kinderen Lisa en Robin Ripzaad wonen in een flat in Hoogvliet. Twee jaar geleden zaten ze zelfs nog met z’n vieren in een kleine kamer bij het Leger des Heils. Dat heeft diepe indruk gemaakt. Lisa en Robin werden in die tijd veel gepest en uitgescholden voor ‘zwerver’. Gertjan en Johan – wat een contrast – wonen in een gigantische villa op Ibiza.

Op naar Ibiza

Als het gezin hoort dat ze naar Ibiza gaan, weten ze niet waar ze het zoeken moeten. Ze hebben nog nooit gevlogen en staan helemaal perplex. Eenmaal aangekomen op het feesteiland kunnen ze hun geluk niet op.

Tranen om nieuwe Nikes

Hun weekje Ibiza gaat ook gepaard met tranen. Zoon Robin heeft al lang geen nieuwe schoenen gehad, terwijl zijn huidige helemaal stuk zijn. Zijn grootste wens is een paar Nikes. “Ik wil er ook gewoon een keertje bij horen”, vertelt hij. Moeder Chantal houdt het niet droog als haar zoon met een paar nieuwe sneakers de deur uitloopt. “Ik doe alles voor m’n kinderen”. Als kijkers nog geen fan waren van het gezin, zijn ze dat na het zien van dit fragment wel.

Ook de mannen hebben fans

Ook Gertjan en Johan scoren hoge punten bij Twitteraars. Niet alleen omdat ze zich moeiteloos aanpassen aan hun tijdelijke leefomgeving, maar ook omdat ze zichtbaar geëmotioneerd zijn als de oma van Lisa vertelt dat het meisje laatst uit de kast is gekomen. Gertjan kan zijn tranen niet bedwingen en vertelt dat hij zich erg herkent in Lisa, die heel lang niet durfde te vertellen dat ze op vrouwen valt.

Op Twitter zijn mensen laaiend enthousiast over beide families:

Meer video’s zien?

Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

De hele aflevering van Steenrijk, Straatarm zie je hieronder:

NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: SBS / 'Steenrijk, Straatarm' | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser