Fragment gemist

Roelof Hemmen legt opnieuw zijn liefde voor jagen uit en de reacties zijn weer niet mals

Roelof Hemmen legt opnieuw zijn liefde voor jagen uit en de reacties zijn weer niet mals

Roelof Hemmen prijkt deze maand op de cover van het nieuwe blad ‘Buit’, dat voor eens en altijd een einde wil maken aan de misverstanden rondom jacht.

| Marloes van Wijnen

Want ‘plezierjacht’ mogen we het volgens de radioman niet noemen. Maar als hij niet voor zijn plezier een ree doodschiet, waarom dan wel?

‘Diepe tevredenheid’

“Omdat ik hem op wil eten”, zo doet Hemmen uit de doeken. Roelof staat regelmatig middenin de nacht naast zijn bed om te gaan jagen. In de uitzending van Laat op één (KRO-NCRV) legt hij uit waarom hij nou eigenlijk jaagt op reebokken. “Een ree is wild, en een van de lekkerste stukjes vlees die je op je bord kunt hebben. Ik vind het mooi om dat zelf te kunnen bemachtigen.” Presentatrice Nadia Moussaid lijkt het niet helemaal te begrijpen en vraagt wat voor gevoel het hem dan geeft om zo’n ree te schieten, waarop Hemmen met een anekdote komt. “Afgelopen zaterdagochtend heb ik een ree geschoten. Dat geeft een gevoel van grote, diepe tevredenheid.”

Emotioneel gevoel

Toch staat Hemmen elke keer als hij een dier doodschiet daarbij stil. “Ik vind het elke keer een emotioneel moment. Je schiet wel een dier dood. Toch weerhoudt mij dat er niet van. Als ik naar het dode dier kijk, is het niet per se blijdschap, maar meer een oergevoel. Ik wil elk stukje van dat dier benutten. Ik slacht het dier bijvoorbeeld ook zelf.”

Kritiek

In 2015 schreef Hemmen al een column over zijn voorliefde voor jagen, die destijds veel ophef veroorzaakte. “Ongeveer zeven procent van de bevolking is tegen jacht”, zegt Hemmen. Die cijfers vallen nog wel mee, vindt de oud-nieuwslezer, maar toch krijgt hij regelmatig veel kritiek op zijn hobby. “Ik denk dat het heel erg geaccepteerd is, maar dat er een kleine minderheid is met een hele grote bek.” Die minderheid lijkt echter wel massaal actief te zijn op Twitter, want daar stroomt de ene boze tweet na de andere binnen.

Bekijk de hele uitzending van Laat op één hier terug. Het fragment over jagen begint op de 41ste minuut.

Lees ook
Roelof Hemmen in ‘Jinek’: ‘Ik jaag met liefde en overtuiging’

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | BEKEND | DIEREN | FRAGMENT GEMIST

Bron: Laat op één | Foto: Still uitzending

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Fragment gemist

Sinterklaasje kom maar binnen: zo heb je je surprise eindelijk een keer wél op tijd af
Advertorial

Sinterklaasje kom maar binnen: zo heb je je surprise eindelijk een keer wél op tijd af

Betekent Sinterklaasavond voor jou kilo's aan pepernoten en vrolijkheid, maar ook stress omdat je ieder jaar weer een originele surprise wilt maken? En dat toch altijd weer meer tijd kost dan gedacht. 

Lees dit ook even

Please update your browser