Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Fragment gemist

Oom Anne Faber: 'Het is nog veel erger dan we tot nu toe dachten'

Oom Anne Faber: 'Het is nog veel erger dan we tot nu toe dachten'

Gisteren was de oom van Anne Faber, Hans, te gast in ‘Jinek’. Daar vertelde hij hoe de familie de twee procesdagen tegen de moordenaar van Anne, Michael P. heeft ervaren.

| Maaike van de Graaf

“Voor de ouders en broer van Anne was dit een nachtmerrie”, laat hij weten.

Lees ook
Advocaat familie Anne Faber veegt vloer aan met verklaringen Michael P.

Zwartste scenario

Hans, de broer van Annes vader Wim, vertelt dat op de dag dat haar lichaam werd gevonden, de familie tegen elkaar zei dat het zwartste scenario was uitgekomen. “Dat blijkt onterecht; de gruwelijkheden zijn zo erg en het leed dat zij heeft geleden is zó enorm. Het is nog veel erger dan we tot nu toe dachten.”

Onherkenbaar

Dat blijkt ook wel uit het verhaal dat de moeder van Anne, Elze, gisteren in de rechtbank vertelde. Hans: “Toen ze afscheid moest nemen van Anne, herkende ze haar alleen nog maar aan één duim en de vorm van haar schedel.”

Nog bozer

Ook vader Wim maakte gebruik van zijn spreekrecht. “Hij wilde voornamelijk zijn emoties overbrengen”, vertelt Hans. “Hij heeft zich heel alleen gevoeld en heeft moeite om verder te leven.” Wim is nog bozer geworden dan dat hij eerst was, laat zijn broer weten.

‘Ernstig mis’

“Als er iets opvalt, en volgens mij viel dat de hele zaal op, is dat er iets ernstig mis is met deze man”, vertelt Hans over Michael P.. Dat maakt het nog moeilijker voor de familie: “Je weet dat er iets mis is, dat hadden ze veel eerder moeten onderzoeken.” Wim Faber denkt dat de moord op zijn dochter dan voorkomen had kunnen worden.

Michael P.

De familie van Anne heeft het idee dat nog niet alles boven tafel is over wat er zich heeft afgespeeld. Volgens Wim en de advocaat van de familie, Ruth Jager, gaf Michael P. alleen antwoord als het hem uitkwam. “Frustrerend. Als zoiets verschrikkelijks is gebeurd, ga je continu nadenken wat er allemaal gebeurd zou kunnen zijn, tot het moment dat je het weet.”

De hele uitzending van Jinek zie je hier.

Meer video’s zien?

Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s en originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: Jinek / KRO-NCRV | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser