Fragment gemist

Lotte en Gino ontsnapten aan aanrijding Pinkpop: 'Niemand zag dit aankomen'

Lotte en Gino ontsnapten aan aanrijding Pinkpop: 'Niemand zag dit aankomen'

Lotte (20) en Gino (32) zaten vlak voor de aanrijding op Pinkpop met de slachtoffers op de weg. In ‘Hart van Nederland’ (SBS) vertellen ze dat ze zich geen moment bewust waren van het gevaar.

| Maaike van de Graaf

De groep was namelijk ‘gewoon’ gezellig muziek aan het maken.

Lees ook
Ooggetuigen: ‘Slachtoffers aanrijding Pinkpop zaten op onverlichte weg’

Aanrijding Pinkpopgangers

Zondagnacht vond een aanrijding plaats op het Pinkpopterrein. Een bestuurder van een witte bestelbus raakte vier mensen, van wie er één is overleden en drie zwaargewond in het ziekenhuis liggen. Hij reed door, maar meldde zich na een aantal uren bij de politie. Gisteren is uitgesloten dat de aanrijding een terroristisch motief had. Verder onderzoek loopt nog.

Wel auto’s

Lotte Walda en Gino Bombrini zaten die nacht met de slachtoffers en andere mensen op de weg. “We waren gewoon aan het napraten en aan het chillen.” Volgens Gino reden er die nacht auto’s langs, maar wel “heel langzaam”. Ook taxi’s passeerden regelmatig de groep die op straat zat. “We hadden het ongeluk echt niet zien aankomen”, laat Lotte weten.

Door het oog van de naald

Dertig seconden voor de aanrijding besloten Gino en Lotte naar huis te gaan. “We keken elkaar aan en dachten: het is tijd om te gaan, let’s go.” Nog geen minuut later reed de bestuurder in de witte bestelbus langs en raakte vier Pinkpopgangers. “We realiseren ons maar al te goed dat we aan de dood zijn ontsnapt.”

Moment van ongeluk

Het moment van de fatale klap spookt nog regelmatig door Lottes hoofd. “Het schreeuwen en alles eromheen komt elke keer weer terug.” Een ceremonie, die gisteren plaatsvond, heeft de twee wel geholpen wat “rustiger te worden”.

De hele uitzending van Hart van Nederland bekijk je hier

Meer video’s zien?

Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s en originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: SBS / Hart van Nederland / 1Limburg | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser