Moeder van weggestuurde Jayden (7): 'De club wilde niet meewerken'

De moeder van Jayden (7), die door zijn voetbalclub werd weggestuurd omdat zijn ouders zich zouden misdragen, vertelde gisteren haar kant van het verhaal in ‘RTL Late Night’.

| Marloes van Wijnen

Katie: “Ik heb Jayden vandaag thuisgehouden van school, want hij is helemaal van slag.”

Lees ook
Oude voetbalclub wil Jayden (7) dolgraag terug

Geen medewerking
Ze vervolgt: “We hebben een keertje een aanvaring gehad, maar daar waren meerdere ouders bij betrokken. Daarnaast heeft Jayden in januari een schedelfractuur opgelopen waardoor hij zes weken niks mocht. Pas na de carnavalsvakantie mocht hij weer gaan trainen. De revalidatiearts zei dat hij gewoon mocht voetballen, omdat dat mentaal pure ontspanning voor hem zou zijn. Maar daar wilde de club niet aan mee werken.”

Gefrustreerd
Zo mocht Jayden maar tien minuutjes voetballen, vertelt Katie. “Daar hebben we een keertje op ingespeeld door te zeggen: ‘Dit kan niet. Jullie zijn geen dokters.'” Daarnaast zou de club volgens Jaydens moeder ook nooit hebben gevraagd naar de medische toestand van Jayden. “Daar waren wij best wel gefrustreerd over en zo is het dus groot geworden.”

Twijfel op Twitter
Op Twitter vindt niet iedereen het even verstandig van Katie om haar verhaal te doen bij RTL Late Night:

De aanleiding
De zevenjarige Jayden werd deze week door zijn voetbalclub RBC uit Roosendaal weggestuurd omdat zijn ouders zich tijdens wedstrijden en trainingen zouden hebben misdragen tegenover vrijwilligers van de club, ouders van tegenstanders en ouders van teamgenootjes.

‘Rechtvaardig besluit’
Ze zouden daar meerdere malen op zijn aangesproken. Dat de afspraak om voorlopig niet bij wedstrijden en trainingen van hun zoon te zijn, werd geschonden door de ouders, was de druppel voor de voetbalvereniging. RBC noemt het “asociaal gedrag dat niet bijdraagt aan de positieve sfeer van onze club”. Het royeren van de jonge Jayden zien zij als een “rechtvaardig besluit”. Nadat de oude voetbalclub van Jayden, SC Gastel, het nieuws hoorde, besloten zij Jayden te benaderen en hem te vragen om weer bij zijn oude club te komen voetballen.

VIDEO'S | NIEUWS

Bron: RTL Late Night | Foto: Still uit de video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

amy wilderamy wilder

, Je haalt ze er meteen uit, aso-ouders, hun kinderen heten altijd, Jayden , Wesley, Desley etc. oh ja, en ze hebben altijd adhd!

Lees dit ook even

Please update your browser