Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Fragment gemist

John van den Heuvel emotioneel door steun Peter R. de Vries: 'Hier moet een einde aan komen'

John van den Heuvel emotioneel door steun Peter R. de Vries: 'Hier moet een einde aan komen'

Peter R. de Vries maakte zich gisteren boos in ‘RTL Boulevard’ over het feit dat John van den Heuvel nog steeds niet te zien is in het programma. Vandaag reageerde John daar op.

| Yara Mureau

“Wat Peter heeft uitgesproken, zo voel ik dat ook, zonder een verwijtende vinger naar iemand uit te steken. Hier moet een einde aan komen”, vertelt de misdaadverslaggever aan het programma.

Niet meer in ‘RTL Boulevard’

Gisteren deed Peter R. de Vries onder andere een oproep aan Femke Halsema en anderen, die volgens hem verantwoordelijk zijn voor het feit dat John nog steeds niet aan de desk kan staan bij RTL Boulevard. “Ik heb begrepen dat die oproep van mij verkeerd is gevallen”, gaat Peter verder. “De mensen zijn daar gepikeerd over, de politie en justitie. Ze beschouwen het als een persoonlijke aanval. Ik heb het niet op hun persoonlijk gemunt, maar ze zijn wel verantwoordelijk.” Verantwoordelijk voor de afwezigheid van collega John, bedoelt Peter, die vanwege bedreigingen niet meer aan de desk kan staan. En die steun kan John erg waarderen.

Lees ook
RTL na bedreigingen John van den Heuvel: ‘Boulevard verandert onder geen beding van locatie’

John van den Heuvel emotioneel

Marieke Elsinga vertelt dat RTL Boulevard John heeft gesproken. “Ik vond het hartverwarmend. Een brok kreeg ik ervan in mijn keel”, is de reactie van John in een videoboodschap. “Ik maak, zonder daar dramatisch over te willen doen, een best wel heftige periode mee. Het gaat je niet in de koude kleren zitten.” Hij geeft aan dat hij ermee zit dat hij niet bij RTL Boulevard kan zijn. “Ik wil gewoon mijn werk kunnen doen. Het duurt nu veel te lang.”

Reden van afwezigheid

Door zeer ernstige dreiging uit het criminele milieu is John van den Heuvel sinds vorige maand niet meer te zien in RTL Boulevard. Het programma wordt uitgezonden vanuit een studio aan het Leidseplein in Amsterdam. Burgemeester Femke Halsema, de hoofdofficier van justitie en politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg vinden het risico te groot dat op deze locatie een aanslag op het leven van Van den Heuvel wordt gepleegd. Hij wordt al sinds december vorig jaar beveiligd door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB).

Bekijk hier het fragment van RTL Boulevard van vanavond terug en hier het fragment van gisterenavond.

NIEUWS | TV | BEKEND | FRAGMENT GEMIST

Bron: RTL Boulevard | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser