Fragment gemist

Hoofdredacteur Jildou blikt terug op 15 jaar LINDA. én vertelt over nieuwe plannen

Hoofdredacteur Jildou blikt terug op 15 jaar LINDA. én vertelt over nieuwe plannen

Hoofdredacteur Jildou van der Bijl schoof vanmorgen aan bij ‘Koffietijd’ om te vertellen over vijftien jaar LINDA. en over de grootse plannen die ze nog heeft: “Misschien wel LINDA.radio?”

| Jorieke van Noorloos

Ook sprak ze over LINDA.festival, dat 29 en 30 september weer plaatsvindt.

Cursusje aftrekken

Want wat kun je eigenlijk zoal doen op het LINDA.festival, vraagt Koffietijd-presentatrice Quinty Trustfull zich af. Jildou lacht. “Ja, wat niet? Je kan natuurlijk shoppen en er is een hele beautywasstraat waar je van alles kunt uitproberen. Ook komen Ali B en de Edwin Evers Band, zijn er verschillende podia en komt de succesvolle aftrekcursus weer voorbij. Het eerste jaar was die cursus een grapje maar het was zo’n succes, dat we het maar hebben gelaten.”

Wat blieft u

Ook vertelt Jildou dat er ieder jaar goed geluisterd wordt naar de commentaren van bezoekers. “Na het eerste jaar hoorden we dat er veel te weinig koffie was, mensen stonden veel te lang in de rij. Het tweede jaar werd er geklaagd dat er veel te weinig mannen zijn, dus toen dachten we: nou, dat gaan we regelen. Dit jaar lopen er daarom 500 vrijgezelle mannen rond met een knipperend hartje, zodat je ze kunt herkennen. Dus mocht je denken, nou, ik wil toch nog iemand leren kennen nu ik lekker heb geshopt (…), dan kan dat.” Wil je jezelf of een vrijgezelle vriend opgeven hiervoor? Dan kan dat hier.

Lees ook
Zo word je nog beter in aftrekken (en op LINDA.festival leer je de fijne kneepjes)

Burn-out

Het is niet altijd rozengeur en maneschijn geweest bij LINDA., vertelt Jildou na haar fijne verhalen. Zo liepen veel collega’s tegen een burn-out aan. “Het was een aantal jaar geleden en eerst dachten we: dat is gewoon op die afdeling, of daar ligt een beetje druk. Maar toen kwamen we erachter dat er in het hele bedrijf een sfeer hangt dat we zo succesvol zijn, dat je eigenlijk geen fouten mag maken. Dus een heleboel jonge meiden die bij ons werkten en die het graag goed wilden doen, konden of durfden niet aan te geven dat ze bepaalde dingen niet aankonden. We kwamen er toen achter van hé, dit zit blijkbaar in ons DNA, we zijn perfectionisten. Hier moeten we wat aan doen.” Inmiddels is dit helemaal goedgekomen.

Lees ook
Hoofdredacteur Jildou over de werkdruk bij LINDA.: ‘Succes had ook een keerzijde’

Droom lekker verder

“Ik ben heel erg trots op wat we hebben neergezet tot nu toe, we zijn zo groot en zijn echt een beetje de standaard geworden”, vertelt Jildou, als er gevraagd wordt wat ze nu het allermooiste van haar werk vindt. “Dat vind ik stiekem heel erg leuk. En ik ben er heel erg trots op dat we LINDA.tv en LINDAnieuws hebben geintroduceerd.” Maar wat kunnen we nu nog gaan verwachten de komende vijftien jaar? “Tsja, er is nog zoveel mogelijk! We zijn zo’n sterk merk, misschien moeten we LINDA.radio gaan maken? Of nieuwe specials? Het dromen houdt zeker niet op.”

Lees ook
Taggen maar die singles: wij zoeken (veel, heel veel) vrijgezelle mannen voor LINDA.festival

Benieuwd geworden naar de volledige uitzending? Hier kijk je ‘m terug.

NIEUWS | TV | BEKEND | FRAGMENT GEMIST | LINDA. 15 JAAR

Bron: Koffietijd | Foto: Marc de Groot

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser