Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Fragment gemist

Instagram wil foto's over anorexia verbannen: 'Dat is heel belangrijk'

Instagram wil foto's over anorexia verbannen: 'Dat is heel belangrijk'

Psychologe Kelly Weekers vertelt in ‘RTL Boulevard’ over Instagram. Het social media-kanaal wil namelijk pro-ana hashtags verbannen.

| Stijn de Vries

Kelly vindt dit een mooie ontwikkeling, maar daar is niet iedereen het mee eens.

#Anorexia

Je deelt er kiekjes van je reis, nieuwe kleding en vriendengroep. Maar er zijn – helaas – ook genoeg mensen die Instagram gebruiken om hun eetstoornis in stand te houden. Met hashtags als #ana of #anorexia zien zij foto’s van magere meiden met tips om ook zo dun te worden. Daar heeft de foto-app iets op bedacht. Als je nu naar zulke hashtags zoekt, krijg je ‘Als je iets moeilijks doormaakt, willen we graag helpen’ te zien.

‘Het begin van ’t einde’

Kelly vindt dit een mooie ontwikkeling. “Het is belangrijk. Als je die hashtags zoekt zie je namelijk verheerlijking van enorm magere lichamen en tips die ik hier niet eens wil noemen.” Maar dj Ronald Molendijk is het hier absoluut niet mee eens. “Natuurlijk moet dat niet verboden worden. Ik wil helemaal niet dat er een internetpolitie is die zulke zaken verbiedt.” Hij noemt het “waanzinnig selectief” en “het begin van ’t einde” dat Instagram de hashtags wil verbannen.

Bekijk het fragment hieronder:

De hele aflevering van RTL Boulevard zie je hier.

Lees ook
Lianne (29) is hersteld van anorexia: ‘Ik leefde op twee appels per dag’

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST | FRAGMENT GEMIST

Bron: RTL Boulevard RTL4 | Foto: Screenshot video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser