Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Fragment gemist

Een nachtmerrie: Rita's dochter werd onderweg naar school geschept door een trein

Een nachtmerrie: Rita's dochter werd onderweg naar school geschept door een trein

Het is de nachtmerrie van iedere ouder om je kind te verliezen. Rita Nijhuis vertelt in ‘Ik mis je’ (EO) over de vreselijke manier waarop ze haar dochter verloor.

| Stijn de Vries

Dochter Saskia kwam op weg naar school onder een trein terecht.

Verscheurde agenda

Het was een zonnige dag in april, 21 jaar geleden. Tot een politieagent aanbelde bij Rita met de verscheurde agenda van haar dochter. Dat was het moment dat Rita hoorde over het ongeluk. De zestienjarige Saskia was op weg naar school door een trein geschept. “Ze kwam onder de trein op een onbewaakte overweg. Saskia heeft één trein wel gezien, maar de andere niet. Terwijl die ook voorbij kwam razen.”

Mortuarium

Ook al is het jaren geleden, het grote verdriet van Rita is er niet minder om. De vreselijke dag staat in haar geheugen gegrift. “Ik mocht mijn kind in eerste instantie niet zien, maar ik stond erop. Na het ongeluk lag ze in het mortuarium. Toen pas drong het tot me door. Ik heb daar zó geschreeuwd en gehuild. Ik was mijn kind kwijtgeraakt. En ze kwam nooit meer thuis.” Het geloof gaf Rita houvast, daarom liet ze zichzelf maanden na het ongeluk dopen.

Bekijk de hele aflevering van Ik mis je hier. Het fragment van Rita zie je vanaf minuut 09:10.

Lees ook
Debora’s man kreeg een hartstilstand in het vliegtuig: ‘Ik wist dat het menens was’

Onbewaakte overwegen

Ongelukken op het spoor zijn niet alleen iets van twintig jaar geleden. Dit jaar alleen al vielen er dertien doden bij 32 aanrijdingen. En daar is het aantal zelfdodingen nog niet bij opgeteld. Ook zijn er meer dan 3600 incidenten en bijna-ongelukken gemeld. Spoorbeheerder ProRail lanceerde precies om die redenen een campagne om het bewustzijn van de gevaren te vergroten. Op onderstaande video zie je hoe zo’n bijna-ongeluk eraan toegaat.

 

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: Ik mis je EO | Foto: Screenshot video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser