Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Fragment gemist

Jacques' vrouw overleed plotseling: 'De artsen stonden voor een raadsel'

Jacques' vrouw overleed plotseling: 'De artsen stonden voor een raadsel'

In ‘Ik Mis Je’ (EO) vertellen nabestaanden aangrijpende verhalen over hun overleden geliefde. Zo ook Jacques Helderop. Hij spreekt over de plotselinge dood van zijn vrouw Marlies.

| Stijn de Vries

Marlies overleed op veertigjarige leeftijd aan waarschijnlijk een multi-orgaanfalen.

Oeganda

Het was een ware nachtmerrie: toen Jacques voor een project in Oeganda zat, voelde zijn vrouw Marlies zich niet goed. Jacques had een slecht voorgevoel en besloot eerder naar huis te gaan dan gepland. Maar nog voordat hij terug naar Nederland kon vliegen, kreeg hij op een onchristelijk tijdstip het telefoontje dat zijn Marlies was overleden. “Ik wist van tevoren al dat er iets niet goed was.”

Voorgevoel

Jacques werd vroeg gebeld, maar was al wakker. En dat was niet zomaar. “Het gekke is, is dat het lijkt alsof ik heb gevoeld wanneer ze overleed. Het was in Nederland tien over zes ’s ochtends toen ze overleed, en vijf minuten daarna schrok ik op een vreemde manier wakker. Het voelde alsof we echt van elkaar zijn afgesneden, alsof ik het lijfelijk voelde.”

‘Artsen konden niets meer doen’

Eerder werd nog gedacht dat het niet heel ernstig was. “Het leek in eerste instantie dat er sprake was van een griepje”, zegt Jacques tegen presentator Arjan. “Ze was daarom voor de zekerheid naar de huisartsenpost gegaan. Daar werd verteld dat ze het moest afwachten. In de loop van de week ging het een stuk minder, tot ze die vrijdagnacht overleed.” Maar waaraan precies is nog niet helemaal duidelijk. Artsen denken nu dat het een multi-orgaanfalen was. “De artsen stonden destijds voor een raadsel, ze konden niets meer doen.”

Moeilijke taak

De kinderen waren destijds 2 en 7 jaar oud. Daar wilde Jacques zo snel mogelijk naartoe. “Als vader moet je dan vertellen dat hun moeder is overleden. Dat is je eerste taak als je geland bent. In één keer staat je hele wereld op z’n kop”, vertelt de weduwnaar geëmotioneerd. “Ik mis haar ieder jaar meer. Door dit grote verdriet leer je wat belangrijk is in het leven: de liefde die je hebt voor je naasten.”

Bekijk het fragment vanaf 17:44 hier.

Lees ook
Angela’s zus overleed plotseling: ‘Ze voelde iets knappen in haar hoofd’

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: Ik Mis Je EO | Foto: Screenshot video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser