Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Fragment gemist

Waarom de familie van Pim Fortuyn Volkert van der G. graag ziet vertrekken naar buitenland

Waarom de familie van Pim Fortuyn Volkert van der G. graag ziet vertrekken naar buitenland

Volkert van der G. – die politicus Pim Fortuyn vermoordde – wil in het buitenland gaan wonen. De advocaat van de nabestaanden laat in ‘RTL Late Night’ weten dat zij die emigratie toejuichen. 

| Maaike van de Graaf

De familie is Van der G. namelijk behoorlijk zat.

Lees ook
Volkert van der G. wil emigreren en dient kort geding in tegen de Staat

Volkert van der G.

De 48-jarige Volkert van der G. wil naar het buitenland om daar een bestaan op te bouwen. Hier in Nederland lukt dat volgens hem niet. Daar is de familie van Pim Fortuyn niet rouwig om. Hun advocaat, Richard van der Weide, laat weten dat de familie moe wordt van Van der G. “Het is niet de eerste keer dat de moordenaar van de politicus de justitie en de familie dwarszit”. Daarmee doelt hij op de eerdere keren dat Van der G. een kort geding aanspande. Bijvoorbeeld in oktober 2014, toen hij van zijn enkelband af wilde. Die zaak won hij. Voor de familie is die terugkerende strijd tussen Volkert en justitie reden om zijn vertrek toe te juichen. “Ze zijn hem helemaal zat.”

Vertrek naar het buitenland

Van der G. heeft meldplicht en dat zit emigratie in de weg. Daarom spande hij onlangs een kort geding aan tegen de Staat. De advocaat van de familie vindt niet dat hij het recht heeft om te emigreren. De familie van Fortuyn denkt daar dus anders over, want “hij heeft de afgelopen jaren voor buitengewoon veel irritatie bij de familie gezorgd”, aldus Van der Weide.

Nog een moord?

In het programma komt ook journalist Vincent Verweij aan het woord. Hij heeft het leven van Van der G. op de voet gevolgd en liet een vriend van hem meerdere malen afspreken met de moordenaar van Pim Fortuyn. Die afspraakjes zijn op film gezet en daarin is te horen dat Volkert voet bij stuk blijft houden. “Ik ben dit land helemaal zat en ik wil graag naar het buitenland. In Nederland wordt idioot geregeerd”, horen we hem in het filmpje zeggen. Dat baart de advocaat van de familie en de nabestaanden van Fortuyn zorgen: “Wie zegt dat hij niet nog een keer een moord zal plegen?”

Op 29 mei zal duidelijk worden of van der G. in Nederland moet blijven of dat hij vertrekt naar het buitenland.

Journalist Vincent Verweij over Volkert van der G. 

De hele aflevering van RTL Late Night zie je hier.

Meer video’s zien?

Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: RTL / 'RTL Late Night' | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser