Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Fragment gemist

'DWDD' roept op eenzame ouderen met kerst een kaartje te sturen: 'Dan denkt er iemand aan me'

'DWDD' roept op eenzame ouderen met kerst een kaartje te sturen: 'Dan denkt er iemand aan me'

Eén op de vier ouderen voelt zich alleen, en met kerst wordt dat vaak nog erger. We weten het wel, maar door dit emotionele fragment uit ‘DWDD’ wordt het weer even bevestigd.

| Yara Mureau

En daarom roept Jurre, van YUNG DWDD, iedereen op om deze eenzame ouderen te verrassen met kerst.

Eenzame ouderen

Presentator Jurre van YUNG DWDD gaat in de aflevering langs bij drie eenzame ouderen. Sommigen hebben kleinkinderen en vieren kerst daar, maar partners hebben ze niet meer. En dat doet de ouderen pijn. Jurre brengt bij drie ouderen een kerstcadeautje langs, en dat kunnen de bejaarden erg waarderen.

Een kaartje met kerst

In het fragment vertellen de ouderen over hun overleden partner, eenzaamheid en kerst. Zo geeft een oudere, emotionele dame aan dat ze zelfs geen kerstboom meer wil. De presentator merkt dat zijn aanwezigheid veel doet, en bedenkt een oplossing. “Wat zou u leuk vinden aan een kaartje?”, vraagt hij een andere vrouw. “Dat er iemand aan je denkt”, antwoordt de vrouw, die daarna in tranen uitbarst.

Jurre in actie

Jurre komt in actie, en roept jou – en ons – op om deze drie ouderen (en de miljoen anderen), een kerstkaartje te sturen. Het enige dat je nodig hebt is een kaart en één postzegel om iemand een warme kerst te bezorgen. Kan jij een kaartje missen? Klik dan zo door, maar bekijk eerst het verdrietige maar mooie fragment hieronder.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST

Bron: YUNG DWDD | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser