Deze documentairemaker volgde mannen die door hun vrouw zijn mishandeld

Deze documentairemaker volgde mannen die door hun vrouw zijn mishandeld

Bij huiselijk geweld wordt vaak gedacht aan mannen die hun vrouw slaan. Toch is in 40 procent van de gevallen de man het slachtoffer. Documentairemaker Elena Lindemans volgde een aantal slachtoffers.

| Boris Lemereis

In Pauw (BNNVARA) vertelt ze over de heftige verhalen die ze verfilmde.

Lees ook
Vrouw (43) die kind mishandelde in de Efteling was dronken

Taboe
Het viel niet mee om mannen te vinden die aan de documentaire mee wilden werken, zegt Elena. Er rust nog in sterke mate een taboe op het onderwerp. Toch is het haar gelukt. De documentaire Vrouw Slaat Man, die aanstaande maandag wordt uitgezonden op NPO 2, vertelt het echte verhaal van mannen die door hun vrouw zijn mishandeld.

Alle types
Ook maatschappelijk werker Miriam, die in een opvanghuis voor mishandelde mannen werkt, komt bij Pauw aan het woord. Als Jeroen Pauw haar vraagt “welk type man” in dat huis zit, is ze duidelijk. “Het zijn eigenlijk alle soorten types, met verschillende achtergronden. Bodybuilders die zeven dagen per week in de gym zitten, mannen met een leidinggevende functie, en mannen met een uitkering.”

Bijna gewurgd
In Pauw worden alvast twee fragmenten uit de documentaire getoond. Zo zien we Louis, die het huis van zijn vrouw bezoekt nadat hij al een tijdje bij haar weg is. Ook zijn er beelden van Ludwig, die vertelt hoe zijn vrouw hem bijna wurgde. “Ik dacht toen: doe maar, dan ben ik er ook vanaf. Maar toen schoot ineens het beeld van mijn kinderen door me heen. Toen heb ik haar echt van me afgeduwd, en gezegd: ‘Dit stopt.'”

De documentaire Vrouw Slaat Man wordt maandag 18 september om 20.55 uur uitgezonden op NPO2. Bekijk het gesprek bij Pauw hieronder. De hele uitzending zie je hier.

Nog meer video’s zien?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV

Bron: Pauw | Foto: Still NPO

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Marianna BromMarianna Brom

Het gebeurt vaker dan wij weten.Vijftig jaar geleden.Rond mijn vijftiende jaar, kwam een man in het café van mijn ouders. Zijn vrouw belde en pa altijd in voor een (in zijn ogen) grapje antwoordde dat de man had gezegd dat hij er niet voor haar was.Wat later kwam die vrouw het café binnen stormen en sloeg de man van de barkruk, door het café heen en schopte hem naar buiten.Er werd om gelachen en nog dagen hadden pa en gasten er pret over. De arme man hebben wij nog eenmaal gezien, in het gips en vol bloeduitstortingen.

Lees dit ook even

Please update your browser