Dit is waarom de nieuwe video van Arjen Lubach wéér zo'n klapper is

Een video van een voetbalwedstrijd uit 2015 tot één van de meest bekeken video’s van de dag maken: het is iets wat alleen Arjen Lubach kan.

| Boris Lemereis

Binnen twaalf uur is zijn speciale versie van de wedstrijd Nederland-Turkije al bijna 110.000 keer bekeken.

Lees ook
Iedereen wil de politieke tegeltjes van Arjen Lubach hebben

Voor liefhebbers van Erdogan
Wat er zo speciaal aan is? Het commentaar. Dat is volgens Arjen bedoeld voor ‘alle Turkse Nederlanders die meer van Erdogan houden dan van Nederland’. En als je goed luistert, hoor je inderdaad een paar zinnen er tussen zitten die je normaal niet snel bij voetbalcommentaar hoort.

Geen fascist
Wat dacht je bijvoorbeeld van het subtiele “Van Persie – geen fascist – speelt een goede bal op Narsingh, die mag zeggen wat hij wil, dat is vrijheid van meningsuiting”? Of: “Het is de fout van Daley Blind, maar dat betekent niet dat hij nu ook naar de gevangenis moet.” Subtiel verpakte boodschappen.

Ingemaakt 
Wat Arjen met deze video wil? Vrij simpel. Dat-ie bovenaan op YouTube komt te staan als je naar de voetbalwedstrijd zoekt. Zo hoopt Arjen dat alle Turkse Nederlanders die graag zien hoe Nederland ingemaakt wordt (want dat gebeurde in die wedstrijd), tóch nog zijn boodschap meekrijgen.

Viral
Arjen vroeg de kijkers hem te helpen, door de video zoveel mogelijk te bekijken en te liken. Dat lijkt tot nu toe erg goed te lukken. Naast de 110.000 weergaven, is de video ook al meer dan 40.000 geliket en wordt-ie massaal gedeeld op social media. Arjen Lubach kan weer zijn wekelijkse portie lof in ontvangst nemen.

De hele uitzending van Zondag met Lubach zie je hier.

Lees ook
Fidan Ekiz schrijft column aan zwijgende Nederlandse Turken

NOG MEER VIDEO’S ZIEN?
Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s.

VIDEO'S | NIEUWS | TV

Bron: Zondag met Lubach | Foto: Still ZmL

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Lees dit ook even

Please update your browser