Fragment gemist

Britt Dekker vertelt enthousiast over NK dressuur en zorgt voor geschater in studio 'Jinek'

Britt Dekker vertelt enthousiast over NK dressuur en zorgt voor geschater in studio 'Jinek'

Britt Dekker is door het dolle heen. De mediapersoonlijkheid mag meedoen aan het Nederlands kampioenschap dressuur en vertelt er in ‘Jinek’ vol enthousiasme en hilariteit over. 

| Maaike van de Graaf

Op z’n Britts uiteraard en dat is gegarandeerd een feest om naar te kijken.

Lees ook
Britt Dekker mag meedoen aan het NK dressuur en is door het dolle heen

Britt Dekker naar het NK

De meisjesdroom van Britt is afgelopen weekend uitgekomen nadat ze samen met haar paard Eve een belangrijke wedstrijd won: ze mag naar het NK. “Bijzonder”, noemt ze het. Ze is apetrots en heeft dan ook de gewonnen trofee meegenomen naar de studio. “Sporters zijn altijd helden. Ik heb het idee dat ik nu iets gepresteerd heb. En dat heb ik voor het eerst in mijn leven”, aldus Britt.

Nét genoeg wijn

De dressuurwedstrijden gaan natuurlijk niet zonder zenuwen. Britt is behoorlijk gespannen als ze weer met haar paard de bak in moet, en kreeg daarom van Anky van Grunsven dé gouden tip: een glaasje wijn doet wonderen. Zoiets hoef je de blondine geen twee keer te zeggen en vol ‘goede moed’ volgde ze de tip van Anky op. Misschien iets té serieus. De week voor de wedstrijd had ze namelijk “te weinig gegeten en iets te veel wijn gedronken”. Naast goed paardrijden is het volgens haar dan ook “de kunst om nét genoeg wijn te drinken”.

Burger halen

En terwijl de studio nog aan het nalachen is over de wijnkunsten van Britt, maakt ze alweer een andere hilarische opmerking. Het Nederlands Kampioenschap dressuur winnen is natuurlijk een droom, maar toch heeft ze ook andere plannen met paard Eve. Met een grote grijns op haar gezicht vertelt ze Eva en de rest van de gasten dat ze van plan is binnenkort met Eve door de McDrive te gaan. “Het is een voertuig, dus dat mag.”

Britt vindt sporters toch áltijd helden en nu is ze er zelf een: 

Ook Twitter is fan van de ontwapenende blondine:

De hele aflevering van Jinek bekijk je hier terug. 

Meer video’s zien?

Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s en originele LINDA.tv-programma’s.

NIEUWS | TV | BEKEND | FRAGMENT GEMIST

Bron: Jinek (KRO-NCRV) | Foto: Still video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Fragment gemist

Sinterklaasje kom maar binnen: zo heb je je surprise eindelijk een keer wél op tijd af
Advertorial

Sinterklaasje kom maar binnen: zo heb je je surprise eindelijk een keer wél op tijd af

Betekent Sinterklaasavond voor jou kilo's aan pepernoten en vrolijkheid, maar ook stress omdat je ieder jaar weer een originele surprise wilt maken? En dat toch altijd weer meer tijd kost dan gedacht. 

Lees dit ook even

Please update your browser