Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Fragment gemist

Van underdog naar favoriet: het lukt Davina Michelle in ‘Beste Zangers’

In ‘Beste Zangers’ (AVROTROS) stond gisteravond zanger en rapper Glen Faria centraal. Maar het was YouTube-ster Davina Michelle (22) die de show stal.

| Stijn de Vries

Terwijl menig Twitteraar eerder helemaal niet zo’n fan van de blondine was.

Lof

Davina Michelle, die eigenlijk Michelle Hoogendoorn heet, kreeg internationale bekendheid toen de Amerikaanse zangeres Pink haar in een video complimenteerde. Dat deed P!nk toen ze de cover van haar hit What about us, gezongen door Davina, zag. Maar haar naam is niet bij iedereen zo bekend. Dat is nu, door Beste Zangers, wel anders.

Van ‘Idols’ naar ‘Beste Zangers’

De naam van de YouTube-ster zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen. Maar eerder kon je Davina ook al op televisie zien. Twee jaar geleden deed ze namelijk mee aan RTL’s Idols. Daar viel ze in de voorronde af, maar toch heeft ze het voor elkaar weten te krijgen om door te zetten. Nu zingt Davina namelijk in video’s op haar eigen YouTube-kanaal, met succes. Ze plaatst iedere week een cover voor haar 400.000 abonnees.

‘Ik vind het een eer’

Maar ook met ’t optreden van gisteravond zet ze zichzelf even goed op de kaart. Met het nummer Het duurt te lang, geschreven door Glen, maakt ze indruk. Ze vond de tekst van het nummer zó mooi, dat ze voor het eerst in het Nederlands zong. “Dat Davina over haar grens gaat om een Nederlandstalig nummer te zingen, vind ik echt een eer”, zei Glen Faria over haar optreden, dat je bovenin het artikel kunt bekijken. Davina’s vertolking werd door Glen gekozen als de beste van de avond. En daar was Twitterend Nederland het helemaal mee eens.

Bekijk de hele aflevering van Beste Zangers hier.

Lees ook
Van operazangeres naar rapper: Maria Fiselier verbijstert Nederland in ‘Beste Zangers’

VIDEO'S | NIEUWS | TV | FRAGMENT GEMIST | LEKKER KIJKEN

Bron: avrotros | Foto: screenshot video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Fragment gemist

Lees dit ook even

Please update your browser