Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

theater

Een keer wat anders: Marc de Hond legt publiek bij zijn voorstelling in het water

Een keer wat anders: Marc de Hond legt publiek bij zijn voorstelling in het water

Op woensdag 17 oktober 2018 beleeft de nieuwe theatervoorstelling van Marc de Hond een wel heel bijzondere voorpremière: de cabaretier zal optreden voor een publiek dat volledig in het water ligt.

| Verena Verhoeven

Dit doet Marc, die in augustus voor de tweede keer vader werd, om aandacht te vragen voor de klimaatverandering.

Marc de Hond

In de voorstelling Voortschrijdend Inzicht vraagt Marc zich af hoe het komt dat bewoners van een land dat grotendeels onder zeeniveau ligt, zich zo weinig zorgen maken over klimaatverandering. “Als ik naar een goede horrorfilm ga, weet ik dat ik niet in gevaar ben, maar voel ik mij toch onveilig. Als het over de opwarming van de aarde gaat, is dat precies andersom: ik weet dat het bloedlink is maar ik voel het niet”, legt Marc uit. “Het leek mij bijzonder dit verhaal over Nederland dat onder water komt te liggen, te vertellen aan Nederlanders die in het water liggen.”

Onder water

Het is niet de eerste keer dat Marc zijn publiek de welbekende roodpluche stoelen onthoudt. “Bij mijn eerste voorstelling, die over mijn dwarslaesie ging, heb ik alle stoelen in het theater vervangen voor rolstoelen en dat had toen een groot effect.” Hij hoopt dat het water het publiek deze keer ook wat extra stof tot nadenken geeft. Hij vindt het onderwerp namelijk erg belangrijk.

Omgaan met verandering

Waneer je naar de voorpremière gaat en in het water ligt te dobberen, is klimaatverandering niet het enige waar Marc de avond mee vult. Het thema is: omgaan met verandering. Marc is daar namelijk een ervaringsdeskundige in. Hij ging van internetondernemer tot 3FM-dj en van voetbalkeeper tot rolstoelbasketballer bij Oranje. Ook vertelt hij over zijn veranderende kijk op religie, monogamie, Zwarte Piet en de manier waarop wij omgaan met het milieu. Met een toer langs vele Nederlandse theaters probeert Marc de kijk van zijn publiek op klimaatverandering te veranderen.

Tickets voor de bijzondere voorpremière in zwembad Aquamar in Katwijk zijn hier te bestellen.

De complete landelijke speellijst vind je hier.

Lees ook
Marc de Hond vader geworden van tweede kindje: ‘De naam is Hond, James de Hond’

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | BEKEND | THEATER | CULTUUR

Bron: De Productiebrigade | Foto: De Productiebrigade

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer theater

Lees dit ook even

Please update your browser