Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

theater

Eindelijk kans op een kaartje: Jochem Myjer staat vijf maanden achter elkaar in Carré

Eindelijk kans op een kaartje: Jochem Myjer staat vijf maanden achter elkaar in Carré

Cabaretier Jochem Myjer treedt volgend jaar van januari tot juni wekelijks op in ‘lievelingszaal’ Carré in Amsterdam. Dat maakte hij vanavond bekend in ‘Linda’s Zomerweek‘. 

| Marlie van Zoggel

Als hij de reeks heeft volbracht, heeft hij in totaal bijna honderd keer opgetreden in het Koninklijke Theater. Daarmee treedt hij in de voetsporen van ‘grote namen’ als Toon Hermans en Herman van Veen.

Ruggenmergtumor

Zo’n acht jaar geleden kreeg Jochem te horen dat hij een tumor had in zijn ruggenmerg. Hoewel de tumor uiteindelijk kon worden verwijderd, moet de cabaretier het sindsdien rustiger aandoen en treedt hij nog maximaal drie keer per week op. Dat betekent dat er ‘relatief gezien maar weinig mensen mijn shows kunnen komen’, zo legde hij uit in Linda’s Zomerweek. De kaartjes voor zijn optredens tot het einde van dit jaar waren niet voor niets binnen anderhalf uur uitverkocht.

Lees ook
Jochem Myjer vertelt over de heftige slaapziekte van zijn dochter in ‘Linda’s Zomerweek’

‘Lievelingszaal’

Daar moest een oplossing voor komen, vond Jochem. Grote zalen als de Ziggo Dome of de Johan Cruyff ArenA waren geen optie, want “mensen moeten wel mijn zweet kunnen zien en zonder naar een scherm te hoeven kijken”. Dus bedacht hij een alternatief: een marathonvoorstelling in Carré, het theater dat de cabaretier omschrijft als ‘zijn lievelingszaal’.

Kaartverkoop

Vanaf januari tot juni 2019 zal hij wekelijks te bewonderen zijn in het Koninklijke Theater. Wanneer de kaartverkoop start is nog niet bekend, maar in de rij gaan liggen is volgens de energieke grappenmaker uit Leiden niet nodig. “Zo leuk zijn mijn shows ook weer niet”, zegt hij met de nodige zelfspot.

Lees meer
Jochem Myjer laat met eerlijke foto zien hoe uitje met zieke dochter er uitziet

NIEUWS | BEKEND | THEATER

Bron: Linda's Zomerweek | Foto: Linda's Zomerweek

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer theater

Lees dit ook even

Please update your browser