LINDA.festival

6 tips als je botox overweegt van 'rimpelkoningin' Maaike

6 tips als je botox overweegt van 'rimpelkoningin' Maaike

Op het LINDA.festival geeft de Velthuis kliniek persoonlijk advies over cosmetische ingrepen. Een van de onderwerpen? Botox. Maaike Dorsteen (38) van Furrow deelt vast haar tips.

| Lisa Koetsenruijter

Haar site is de grootste ‘rimpelblog’ van Nederland.

Lees ook
Koop nu je kaartjes voor LINDA.festival

Een goede meid is voorbereid
Begrijp ons niet verkeerd: niemand moet aan de botox, er is niks mis met rimpels. Maar mócht je je storen aan een groef in je gezicht, dan is het ook prima om daar wat aan te doen. We raden alleen wel aan om je goed voor te bereiden op zo’n ingreep. Vandaar dat we aan een ervaringsdeskundige vroegen: waar moet je op letten als je botox overweegt?

Rimpelkoningin
Zoek je iemand met ervaring met botox, antirimpelcrèmes en andere behandelingen? Dan moet je bij Maaike zijn. Ze schrijft al vijf jaar over alles op het gebied van ‘mooier ouder worden’. Toen ze in 2012 voor het eerst zelf een ingreep overwoog, was er nog weinig bekend over botox; reden genoeg voor haar om erover te gaan bloggen. Tegenwoordig schuift ze regelmatig aan bij tv-programma’s als Koffietijd om erover te praten. Hier haar advies.

1. Preventief spuiten is onzin
“Je weet nooit wanneer er op jouw huid rimpels gaan ontstaan, en óf ze überhaupt op sommige plekken wel komen. Je kunt dus wel op je dertigste beginnen met zogeheten ‘babybotox’, die het vormen van rimpels voorkomt, maar wie weet komen de lijnen pas op je vijftigste. Ben je twintig jaar voor niks trouw naar een arts gegaan. Ik raad iedereen aan pas in te grijpen als er iets te zien is wat je tegenstaat.”

2. Botox werkt niet voor alle rimpels
“Botox is een gif dat spieren lamlegt. Het is daarom alleen geschikt voor rimpels die ontstaan door beweging, zoals een fronsrimpel, lijnen op het voorhoofd of kraaienpootjes. Stoor je je aan groeven die ontstaan door verslapping van de huid, bijvoorbeeld de plooien tussen je neus en je mondhoeken, dan kunnen fillers een oplossing bieden.”

3. Kies de juiste arts
“Eigenlijk wil ik de vergelijking niet trekken met een kapper, maar ook voor een cosmetisch arts geldt: je moet je er vertrouwd bij voelen. Doe goed onderzoek naar de juiste artsen. Vaak kun je ook via via aan namen komen, dat werkt inderdaad net als bij een kapper. Het blijft toch iemand die naalden in je hoofd steekt. Soms hebben we de neiging om iets onmiddellijk te willen. Na een blik in de spiegel en ontevredenheid over wat je ziet gelijk naar de kliniek voor een spuit. Het is echter heel belangrijk om eerst goed je huiswerk te doen bij een medische ingreep.”

4. Kies de juiste botox
“Vraag in de kliniek aan een arts welk merk botox ze gebruiken. Het moet op de lijst staan van merken die door de Amerikaanse FDA, Food and Drug Administration, zijn goedgekeurd. De eisen daarvoor zijn veel strenger dan het Europese CE-keurmerk. Vertrouw je het niet helemaal, vraag dan of de arts ter plekke zijn spuit klaarmaakt. Botox moet altijd gemengd worden, en zo kun je echt zien met welke spullen ze werken.”

5. Plan je afspraak goed
“Misschien belangrijker achteraf, maar toch handig om vooraf te weten: in de zes uur na een botoxbehandeling mag je niet sporten, liggen, naar de sauna of andere ‘drukverhogende activiteiten’ uitvoeren. Dan is er namelijk kans dat de botox zich verspreidt. Houd daar dus rekening mee als je een afspraak maakt, dat je bijvoorbeeld niet meteen daarna een tennisdate hebt.”

6. Botox met mate
“Mijn allerbelangrijkste tip: begin met één zone. Als de botox in je lijf zit, werkt het een aantal maanden. Het kan er niet meer zomaar uit. Begin met één rimpel en kijk hoe je lichaam reageert. Er kan later altijd meer bij. En dat gebeurt vaak, want het werkt verslavend. Toen mijn fronsrimpel, waar ik me altijd aan stoorde, door botox was verdwenen, zag ik opeens andere lijnen in mijn gezicht. Toch pleit ik ervoor om het subtiel te houden en te accepteren dat je ouder wordt. Laat niet alles tot in perfectie gladstrijken, juist dan word je een karikatuur van jezelf.”

Lees ook
Ronald de Boer is blij met botox, vertelt hij in ‘Sophie in de Kreukels’

Een dag samen met je vriendinnen lachen, proeven en shoppen? Kom naar het LINDA.festival op 10 & 11 juni. Bekijk het programma en koop tickets hier. Pssst…Linda komt ook.

NIEUWS | BEAUTY | LIFESTYLE | GEZOND | LINDA.FESTIVAL

Bron: LINDAnieuws | Foto: Furrow

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer LINDA.festival

Meest gelezen

Meer LINDA.festival

Lees dit ook even

Meer LINDA.festival

Please update your browser