Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

zwarte piet

Roetveeg-Piet wint terrein en Rotterdam neemt langzaamaan afscheid van Zwarte Piet

Roetveeg-Piet wint terrein en Rotterdam neemt langzaamaan afscheid van Zwarte Piet

Zwarte Piet verdwijnt de komende jaren uit het Rotterdamse straatbeeld. Dit jaar zal de helft van de Pieten roetvegen krijgen. Volgend jaar wordt dat 75 procent.

| Robin Nanninga

In 2019 wordt dat zelfs minimaal negentig procent. Ook verdwijnen de oorringen en rode lippen.

Lees ook
Compleet nieuw uiterlijk voor Piet tijdens Amsterdamse Sinterklaasintocht

Moderniseren
De organisatie achter de Sinterklaasintocht in Rotterdam is met vertegenwoordigers van de ‘zwarte’ gemeenschap om de tafel gegaan om Piet te moderniseren. Elke verwijzing naar ‘zwart’, en andere kwetsende stereotypen verdwijnen. Met het nieuwe uiterlijk van de Pieten wil de organisatie demonstraties voorkomen en iedereen tevreden houden.

Tegemoetkomen
Volgens Laurence Bixner van het intochtcomité blijft het rond die negentig procent, om de mensen die gehecht zijn aan de traditionele Zwarte Piet tegemoet te komen. Hij zegt maandenlang overlegd te hebben met de afro-gemeenschap in de stad om samen tot een oplossing te komen. De organisatie verwacht een soepel verloop van de intocht en heeft nog geen aanvragen gekregen voor demonstraties.

NIEUWS | ZWARTE PIET

Bron: ANP/ RTV Rijnmond | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer zwarte piet

Lees dit ook even

Please update your browser