Zaak-Nicky Verstappen

Moeder Nicky Verstappen noemt 'lage' opkomst verwantschapsonderzoek 'pijnlijk'

Moeder Nicky Verstappen noemt 'lage' opkomst verwantschapsonderzoek 'pijnlijk'

De afgelopen drie weken meldden ruim 14.000 mannen zich in het DNA-verwantschapsonderzoek naar dat moet leiden naar de moordenaar van de elfjarige Nicky Verstappen. Een teleurstelling, vindt zijn moeder.

| Justine Wouterson

Er werden namelijk 21.500 mannen opgeroepen, wat betekent dat eenderde niet is komen opdagen.

Lees ook
Moeder van vermoorde Nicky Verstappen over onzekerheid die al 20 jaar duurt

Mokerslag

Berthie Verstappen had op een veel hogere opkomst gehoopt en spreek van een “bittere teleurstelling”, vertelt ze aan De Telegraaf. “Ik kan niet anders zeggen dan dat het me heel erg tegenvalt. Ik had echt wel gehoopt dat tachtig procent zou meewerken. Ik vind het echt heel erg pijnlijk. Het voelt als een mokerslag. Zeker als je weet dat in de zaak-Marianne Vaatstra meer dan negentig procent is op komen dagen.”

Angst

Berthie denkt dat veel mensen bang zijn om hun DNA af te staan. “Ze zijn bang dat het ook voor andere zaken gebruikt zal worden. Tegen die mensen zou ik zeggen: ik hoop niet dat je ooit in de omstandigheden komt dat je hulp van anderen nodig hebt.”

Goede hoop

In tegenstelling tot Nicky’s moeder is de politie wel tevreden met een opkomst van tweederde. “Ook met deze opkomst kan het zo zijn dat we van alle familielijnen voldoende DNA-profielen hebben om goed onderzoek te doen”, liet de projectleider van het verwantschapsonderzoek eerder weten.

Geduld

De DNA-monsters die tijdens het onderzoek, dat afgelopen zondag werd afgesloten, werden afgenomen, worden de komende tijd vergeleken met het DNA dat is veilig gesteld in het onderzoek naar de dood van Nicky. Het verwerken van alle monsters zal naar verwachting zo’n zes tot twaalf maanden duren.

Moord

Nicky Verstappen uit het Limburgse dorpje Heibloem verdween op 10 augustus 1998 toen hij met een groepje dorpsgenootjes op kamp was op de Brunssummerheide. De volgende dag werd zijn lichaam gevonden, zo’n 1200 meter van het kampterrein.

NIEUWS | BEKEND | ZAAK-NICKY VERSTAPPEN

Bron: De Telegraaf | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Zaak-Nicky Verstappen

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser