Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

vluchtelingen

Aye Aye kapitein: deze expositie gaat over mannen op zee

Aye Aye kapitein: deze expositie gaat over mannen op zee

Het Scheepvaartmuseum heeft haar deuren geopend voor een expositie over de hedendaagse zeeman: The Ultimate Sailor: under construction

| Cindy Keijzer

De thema’s die belicht worden zijn opvallend en hedendaags.

De zeeman als redder
Zo maakte Koen Hauser een video over de zeeman als redder, waarbij hij samenwerkte met het Nationaal Ballet. Koen over zijn werk: “De beelden van verdronken of bijna verdronken vluchtelingen, die in ons collectieve bewustzijn staan gegrift, vormen voor mij het uitgangspunt om de daad van het redden te belichten.”

Exotische piraten
Topfotograaf Jan Hoek zette exotische neppiraten in Kenia op de gevoelige plaat. Jan legt uit: “Omdat journalisten beelden en verhalen hoorden over de gevaarlijke Somalische piraten is er in Kenia ‘een handel’ ontstaan in mannen die zich voordoen als ex-Somalische piraten. Ze verkopen hun verhaal aan westerse media terwijl ze de zee nog nooit in het echt hebben gezien.”

Bewonderen
Tijdens de expositie is ook beeld van fotografen Aisha Zeijpveld en Marie-Jose Jongerius te bewonderen. Kijk hier voor meer info. De expositie loopt tot 29 september 2016.

Eén van de neppiraten van Jan Hoek.
Schermafbeelding 2016-06-21 om 15.44.22

FUNFACTS | LIFESTYLE | VLUCHTELINGEN

Bron: Scheepvaartmuseum | Foto: Hollanse Hoogte

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer vluchtelingen

Lees dit ook even

Please update your browser