Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

dossiers

'Voormalig advocaat president Trump maakte opname over zwijggeld Playboymodel'

'Voormalig advocaat president Trump maakte opname over zwijggeld Playboymodel'

In 2016 heeft de toenmalige advocaat van president Trump, Michael Cohen, een gesprek opgenomen over betalingen aan het voormalig Playboymodel Karen McDougal.

| Yara Mureau

Dat meldt The New York Times.

Betalingen

Het gesprek was twee maanden voor de presidentsverkiezingen in november 2016. Het ging over eventuele betalingen aan Karen McDougal, een playmate die zegt dat ze een maandenlange affaire met de president heeft gehad. Maar Trump was toen al – namelijk sinds 2005 – getrouwd met Melania Trump.

FBI

De opname van het gesprek is in beslag genomen door de FBI. Eerder dit jaar was er een huiszoeking in het kantoor van de oud-advocaat van Trump. De FBI onderzoekt de financiering van Trumps verkiezingscampagne en kijkt of Cohen fraude of niet heeft gepleegd.

Reactie

De huidige advocaat van Trump, Rudi Giuliani, bevestigt dat Trump destijds over het betalen van zwijggeld heeft gesproken, maar dat hier uiteindelijk nooit iets mee is gedaan. Het Witte Huis heeft de affaire tussen Trump en het Playboymodel altijd ontkend.

Lees ook
Voormalig Playboymodel spreekt bij CNN over ‘maandenlange affaire’ met Trump

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | DOSSIERS | BUITENLAND

Bron: The New York Times | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer dossiers

Lees dit ook even

Please update your browser