dossiers

'Dit gaat fout': stel filmt spookrijder op de A1 én schiet direct te hulp

Een stel dat vlakbij de Duitse grens op de snelweg reed, schrok zich dood toen aan de andere kant van de weg plots een spookrijder opdook. Het stel filmt de gevaarlijke situatie niet alleen, het weet de spookrijder ook veilig naar de kant te begeleiden.  

| Marlie van Zoggel

De Twentse politie heeft de beelden online gezet.

Lees ook
Leerling in lesauto schrikt zich dood door spookrijder op snelweg

‘Dit gaat fout’

‘Dit gaat fout, dit gaat fout’ roept de man terwijl hij 112 probeert de bellen. De spookrijder rijdt op de snelweg meerdere auto’s tegemoet. Door te toeteren en roepen probeert het stel de spookrijder veilig naar de kant te krijgen, terwijl ondertussen de politie wordt ingeschakeld.

Kapotte koppeling

Met behulp van het stel weet de spookrijder uiteindelijk haar auto in een berm te parkeren. Het blijkt om een oudere vrouw te gaan. De koppeling van mijn auto is kapot. Die liet mij in de steek’ zegt ze beduusd, terwijl ze uit de auto wordt geholpen door de politie.

‘Omstanders voorkwamen drama’

De politie van Noord-Oost Twente deelde de beelden van de levensgevaarlijke situatie en bedankt daarbij ook het stel in de auto. ‘Soms maken omstanders ons werk lastig, maar bij de melding in deze video voorkwam hulp van omstanders juist een drama!’, schrijft de politie bij het filmpje.

VIDEO'S | NIEUWS | DOSSIERS

Bron: Politie Noord-Oost Twente

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer dossiers

Lees dit ook even

Please update your browser