Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

moederdag

Roos (27) en haar moeder (59) zijn beste vriendinnen en gaan zelfs samen uit

Roos (27) en haar moeder (59) zijn beste vriendinnen en gaan zelfs samen uit

Je relatie met je moeder kan nog zo goed zijn, gezellig met mams naar de kroeg is maar aan weinigen voorbehouden. Voor Roos Aa en haar moeder Carla is dat heel normaal.

| Tim van Erp

Wij belden erover met Roos, die nu op het heerlijke Bali vertoeft.

Lees ook
Door deze heerlijke video van Parijs wil je héél snel weer die kant op

Overal over praten

“Al sinds ik jong ben, hebben mijn moeder en ik een heel open band”, zegt Roos. “Zo wilde ze mij ook opvoeden: dat je overal over kunt praten. Dat is heel goed gelukt. Ik deel heel veel met haar. Eigenlijk is er niets wat ik wel aan mijn vriendinnen vertel maar niet aan haar.”

Stiekem roken

Eén uitzondering kan Roos zich nog wel herinneren: “Toen ik was begonnen met roken. Dat heb ik een tijdje verzwegen. Toen ik het uiteindelijk vertelde, reageerde ze wel als een moeder: ze vond dat heel erg. Ook omdat ik als kind juist problemen met mijn longen had en daardoor veel ziek was. Toen ze me daarop wees, was dat voor mij ook weer een reden om te stoppen.”

Moederlijke bezorgdheid

Dus Carla is naast Roos’ beste vriendin ook écht een moeder? “Zeker. Dat merk ik al helemaal als ik ver van huis ben, zoals nu. Bali staat bekend om zijn gevaarlijke scooterverkeer. Als we bellen, vraagt mijn moeder of ik mijn helm wel draag, en of ik niet beter kan lopen.”

De kroeg in

Als Roos wél in Nederland is, gaan zij en haar moeder regelmatig uit. “Eén keer was ik met een vriendin bij m’n moeder thuis. Ik was moe en wilde niet uitgaan, maar mijn moeder zei: ‘Je kunt nu niet níet meegaan, ik kijk al weken uit naar deze avond. Je moet gewoon mee.'” En zo geschiedde: Roos belandde met vriendin en moeder in een kroeg in Den Haag.

Sjans van 21-jarigen

Of Carla dan ook aandacht van jongens krijgt? “Ze is heel gelukkig getrouwd”, zegt Roos snel, “maar dat gebeurt wel, ja. We waren een keer aan het après-skiën; het licht in die tent was heel gunstig, waardoor ze net zo oud leek als ik. Toen boden jongens van 21 ons drankjes aan. Dat vindt ze fantastisch, dan voelt ze zich jong. Hoe ik het vind? Heel grappig.”

Lees ook
Fien (59) gaat met haar kinderen naar technofeesten: ‘Mijn eerste xtc kreeg ik van hen’

Matchende outfits

Wat haar moeder zo ‘jong’ maakt? “Ze lijkt qua uiterlijk jonger dan 59, maar is ook jong van geest. Ze is actief op social media, werkt in de mode, met jonge mensen, en kleedt zich jong.” Dat wordt duidelijk als je Roos’ Instagram bekijkt, want daar duiken zij en Carla regelmatig op in matchende outfits. “Ja, dan gaan we samen shoppen, en ziet zij een jumpsuit of zwempak dat ik ook leuk vind. Ze vraagt dan of ze het mag lenen, maar koopt het dan uiteindelijk zelf omdat ik het natuurlijk meeneem naar huis.”

Blij met warme band

Sommige vriendinnen hebben een veel minder goede band met hun moeders, waardoor Roos dagelijks stilstaat bij haar warme band met Carla. “Je kiest niet wie je ouders zijn en soms kun je niet met ze door één deur. Dat vind ik heel sneu. Ik ben dankbaar dat ik een moeder heb die er altijd voor me is en waar ik zo goed mee kan.”

Eerder bezocht Roos Parijs voor LINDA.reizen. De beelden daarvan bekijk je hier:

NIEUWS | LINDA.MEIDEN | MOEDERDAG | LIFESTYLE | INTERVIEW | LINDA.166 HET ZAL JE MOEDER WEZEN

Bron: LINDAnieuws | Foto: Instagram Roos Aa

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Sofie LecleeSofie Leclee

uhh, wie is nu de moeder en wie is de dochter?

Meer moederdag

Lees dit ook even

Please update your browser