Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Marie Antoinette geen seksverslaafde

Marie Antoinette geen seksverslaafde

De vijanden van Marie Antoinette hebben haar altijd afgeschilderd als een seksverslaafde, maar in werkelijkheid was Marie Antoinette heel preuts

.

Wanneer zij haar dagelijkse bad nam droeg ze een licht kleed en liet het water melkachtig troebel maken om indiscrete blikken van kamermeisjes te voorkomen.

Verliefd
Lodewijk XVI werd uiteindelijk stapelverliefd op Marie Antoinette en zou dat zijn hele leven blijven. Haar band met hem was kameraadschappelijk, maar haar enige echte liefde betrof de Zweedse graaf Fersen. Of ze ooit met elkaar naar bed zijn gegaan blijft een mysterie.

Hartstocht
Dit was trouwens geen vluchtige flirt, maar een alles consumerende hartstocht die uiteindelijk voor zowel Fersen als Marie Antoinette de reden van hun bestaan werd. Het was de Zweedse graaf die de drijvende kracht was achter de vlucht van de koninklijke familie gedurende de Franse revolutie.

Onthoofd
Toen deze mislukte en zijn geliefde koningin werd onthoofd, werd Fersen gek van verdriet. In haar laatste brief – een paar uur voor haar onthoofding geschreven – beloofde Marie Antoinette dat ze tot het allerlaatste moment aan hem zou denken.

Gideon Querido van Frank is journalist. Hij schrijft en interviewt en reist ondertussen de wereld rond. Sinds zijn pubertijd is Marie Antoinette zijn rolmodel.

LINDA.101 met Linda de Mol als Marie Antoinette op de cover ligt nu in de winkel. Daarom verblijden we je deze maand met het werkelijke verhaal over Marie Antoinette.

Meer Marie Antoinette?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

JoyceJoyce

Leuk artikeltje. Wel tragisch met die grote liefde en die laatste brief. Wat een leven...

Jeanette SpamJeanette Spam

Woaw, wat gaaf dat die laatste brief blijkbaar nog is bewaard. Zou ik best eens willen lezen, zou 'ie ergens te zien zijn? En wat is er eigenlijk met die Zweedse graaf gebeurd?

IritIrit

Interessant om te lezen zeg. Hier wordt maar weer eens duidelijk dat er gemakkelijk onjuistheden de wereld in geholpen kunnen worden, ook door mensen met kwade bedoelingen.

Cynthia de BoerCynthia de Boer

Wat een drama allemaal, heftig en tragisch leven... Interessant om te lezen!

Jelger Tijmen de BaccourtJelger Tijmen de Baccourt

In haar laatste brief schreef de koningin inderdaad: "Ik had vrienden en de gedachte voor altijd van hen gescheiden te worden en hun verdriet, zijn mij een diepe droefenis die mij vergezelt in mijn dood. Dat zij vooral weten dat ik tot in mijn laatste ogenblik bij hen ben."Daarmee bedoelde ze onder andere Fersen.

AnnaAnna

Wat een romantisch stukje, wat leuk om hier wat over te lezen!

Joyce SmithJoyce Smith

Interessant artikel, grappig geschreven. Ik had altijd een heel ander beeld van Marie Antoinette. Zo zie je maar weer eens dat vrouwen zo vaak onjuist in geschiedenisboekjes (of roddelbladen) terecht komen. Ben benieuwd naar meer real life stories over Marie Antoinette,leuk dat de LINDA dit publiceert, weer eens wat anders!

Lees dit ook even

Please update your browser