Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Advertorial

Met deze tips heb je geen last meer van vaginale droogheid

Met deze tips heb je geen last meer van vaginale droogheid

LINDA. geeft eerste hulp bij vaginale ongemakken – want je kunt er moeilijk over doen, maar wij denken vooral: praat erover. En blijf er niet (onnodig) mee rondlopen.

Vandaag vertelt gezondheidsdeskundige Hetty Crèvecoeur meer over vaginale droogheid.

Hormonale schommelingen

Ruim vijftig procent van de vrouwen heeft weleens last van pijn bij het vrijen, maar er is ook een groep die zelfs in het dagelijkse leven last heeft van vaginale droogheid, een branderig gevoel en pijn. Tijdens het fietsen, bijvoorbeeld, of tijdens het zitten. Hetty: “Dit probleem ontstaat in de meeste gevallen door hormonale schommelingen, maar ook bepaalde aandoeningen als de Ziekte van Sjögren of het gebruik van medicijnen kan de oorzaak van droge slijmvliezen zijn.”

Slapen zonder ondergoed

Geen fijn gevoel. Wat kun je eraan doen? Geloof het of niet: het helpt al enorm als je slaapt zonder ondergoed. Hierdoor kan je vagina ademen. Vind je dat geen fijn idee, kies dan sowieso voor katoenen ondergoed, ga voor inlegkruisjes van katoen, gebruik wasmiddelen zonder parfum en probeer niet elke dag een strakke broek te dragen – dit alles zorgt voor irritaties, die vervolgens ook weer kunnen resulteren in een droge vagina.

Niet zomaar glijmiddel

Verder is het volgens de gezondheidsdeskundige verstandig om, als je een glijmiddel wil gebruiken bij de sex, te kiezen voor een natuurlijk product met de juiste pH voor je vagina. Door een juiste pH waarde heb je minder kans op een verstoring van de vaginale flora. En dus minder kans op een schimmel- of bacteriële infectie. “Mijn tip: Multi-Gyn LiquiGel*. Dit product behandelt vaginale droogheid, want de natuurlijke gel zorgt voor een langdurige bevochtiging. Het voorkomt irritatie en verzorgt het vaginale weefsel.”

*Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Meer weten over vaginale ongemakken en hoe je deze kunt behandelen? Check de berichten hierover op LINDAnieuws en kijk naar ‘Kom maar binnen bij Bobbi’ op LINDA.tv. Hierin praat Bobbi Eden met verschillende mensen over vaginale klachten.

SNACKS | ADVERTORIAL | LIFESTYLE | DOSSIER VAGINA

Bron: Multi-Gyn | Foto: Getty

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Dossier Vagina

Lees dit ook even

Please update your browser