Advertorial

LINDA. geeft eerste hulp bij vaginale ongemakken (waar jij vast ook weleens last van hebt)

LINDA. geeft eerste hulp bij vaginale ongemakken (waar jij vast ook weleens last van hebt)

Overmatige afscheiding, een onaangename geur en jeuk: grote kans dat je dit herkent, want ruim 75 procent van de vrouwen heeft weleens te maken met vaginale ongemakken.

En daar kun je moeilijk over doen, maar wij denken vooral: praat erover. En blijf er niet (onnodig) mee rondlopen.

Meest voorkomende klachten

De meest voorkomende klachten die vrouwen hebben, zijn een onaangename geur, jeuk en droogheid. Maar hoe weet je nu wát je precies hebt? Is het een schimmelinfectie of juist een bacteriële infectie? Hoe kom je aan deze klachten? En belangrijker nog: hoe behandel je ze? De aankomende weken deelt LINDA. de handigste tips.

‘Blijf weg van suikers’

Gezondheidsdekundige Hetty Crèvecoeur geeft alvast een voorzet: “Gebruik geen geparfumeerde zeep of ander reukspul: je kunt het beste je vagina afspoelen met lauw water. En als je een schimmelinfectie wilt voorkomen, probeer dan op je voeding te letten. Blijf weg van suikers en ga voor pure voeding als biologisch vlees of vis, groenten, fruit, noten en zaden. Dus geen pakjes, zakjes en kant- en klare maaltijden. En vervang de frisdrank en vruchtensapjes voor water of thee.”

Strakke kleding

Ook inlegkruisjes, strakke kleding en geparfumeerd wasmiddel kunnen jeuk veroorzaken. Kies daarom voor katoenen ondergoed, gebruik zo min mogelijk inlegkruisjes of ga voor inlegkruisjes van katoen, gebruik wasmiddelen zonder parfum en probeer niet elke dag een strakke broek te dragen – scheelt weer.

Verlichting symptomen

Of, tip van ons als je er iets aan wilt doen om van die jeuk af te komen: verlicht de symptomen, herstel de balans van je vagina en behandel je klachten met de producten van Multi-Gyn*. Er zijn verschillende producten gericht op specifieke vaginale ongemakken waar we de aankomende weken verder op ingaan.

Meer weten over vaginale ongemakken en hoe je deze kunt behandelen? Houd LINDAnieuws in de gaten en kijk vanaf 24 maart naar ‘Kom maar binnen bij Bobbi’ op LINDA.tv. Hierin praat Bobbi Eden met verschillende mensen over vaginale klachten.

SNACKS | ADVERTORIAL | DOSSIER VAGINA

Bron: Multi-Gyn | Foto: Getty

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Dossier Vagina

Lees dit ook even

Please update your browser