Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

ding-a-dong

Journalist Lara vertelt (én laat zien) hoe hectisch het eraan toegaat tijdens het Eurovisie Songfestival

Journalist Lara vertelt (én laat zien) hoe hectisch het eraan toegaat tijdens het Eurovisie Songfestival

NU.nl-coördinator Lara Zevenberg (26) is al vanaf afgelopen zondag in Lissabon om verslag te doen van het Eurovisie Songfestival. En ze kan je vertellen: dat gaat er behoorlijk hectisch en chaotisch aan toe. 

| Maaike van de Graaf

We belden Lara (foto) op om te vragen hoe het is om deel uit te maken van het mediacircus aldaar.

Lees ook
Vrolijke video: dolgelukkige Bibi ‘bespringt’ Waylon na behalen van songfestivalfinale

1500 journalisten

We worden natuurlijk al een paar dagen helemaal platgegooid met berichten over het Eurovisie Songfestival, en da’s niet zo gek. Op dit moment zijn er zo’n 1500 (!) journalisten in Lissabon om verslag te doen van het jaarlijkse evenement. Zo ook Lara, die dagelijks verslag doet voor NU.nl.

Circus

Lara vertelt ons dat het een behoorlijke chaos is achter de schermen van de liedjeswedstrijd. “Je moet je voorstellen dat we met alle journalisten in grote persruimtes zitten en met z’n allen als een gek zitten te tikken.” Toch moet je ook weer niet denken dat het alleen maar serieus is. “Er zitten hier genoeg journalisten met schmink en gekke outfits achter hun laptop”, lacht Lara. Ook wordt er zo nu en dan gegild tijdens de uitslagen.

De persruimte:

Chaos en hectiek

Het was gisteravond voor Lara en andere Nederlandse journalisten al helemaal druk. Lara vertelt: “Zodra bekend werd dat Waylon door was naar de finale, rende letterlijk iedereen in de rondte.” Alle journalisten stroomden naar de ruimte waar de persconferentie gehouden zou worden. “Toen die klaar was, raceten we vervolgens met de auto naar Waylons hotel om hem op te wachten en vragen te stellen.”

Lange dagen

Lange dagen dus voor de journalisten tijdens het Eurovisie Songfestival. “Het is de eerste keer dat ik in Lissabon ben, maar als ik hier zondag weg ga, zou ik je niet kunnen vertellen hoe de stad eruitziet”, aldus Lara. Erg vindt ze dat niet: “de hele sfeer hier is zo gezellig en leuk. Dat maakt die lange werkdagen meer dan goed.”

En, hoe is Waylon eronder?

Het bezoek aan Lissabon geeft Lara natuurlijk ook de mogelijkheid om zo nu en dan met Waylon te praten. “Gisterochtend hebben we hem nog gesproken, het is bijzonder om te zien hoe relaxt hij is.” Want zenuwen, die heeft die bijna niet. Alleen gisteravond tijdens de uitslag was hij gespannen. “Hij werd als laatste opgenoemd en toen zag je ‘m wel even knijpen ja.” Of hij de finale wint, durft ze niet te zeggen. “Waylon vertelde ons in ieder geval dat hij heel graag in de top vijf wilde eindigen. Maar hij blijft wel nuchter.” Zo zei hij tegen de NU.nl-coördinator dat hij niet meer kan doen dan z’n best.

Lara is ook fanatiek twitteraar en deelt daar onder meer hoe het eraan toegaat in de persruimte van het Eurovisie Songfestival:

NIEUWS | INTERVIEW | DING-A-DONG

Bron: LINDAnieuws | Foto: Lara

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer ding-a-dong

Lees dit ook even

Please update your browser