Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Een beer van de ene naar de andere dierentuin verplaatsen, zó ziet dat eruit

Burgers’ Zoo (Arnhem) heeft deze week een mannelijke Maleise beer naar dierentuin Allwetterzoo Münster (Duitsland) laten transporteren, in de hoop dat de beer voor wat babyberen zorgt.

| Jorieke van Noorloos

Op korte termijn krijgt Arnhem weer een mannelijke beer uit Schotland.

Kennismaking

Hoe zo’n reis eraan toegaat, kun je in de bovenstaande video goed zien. Een dierverzorger van het Arnhemse dierenpark heeft de Maleise berenman enkele dagen voorafgaand aan zijn transport alvast rustig laten wennen aan de transportkist, waardoor de reis probleemloos is verlopen. Bovendien is de dierverzorger met de beer mee naar Duitsland gereisd, zodat ook de eerste kennismaking met zijn nieuwe verblijf naar wens is verlopen. Op korte termijn maakt de Maleise berenman kennis met het vrouwtje dat al in het Duitse dierenpark leeft. Het Arnhemse dierenpark maakt zich intussen op voor de komst van een bewezen fokman uit het Schotse Edinburgh Zoo.

Moeilijke mannen

Maleise beren planten zich relatief moeilijk voort in de Europese dierentuinen, omdat er onder meer een duidelijk overschot aan vrouwen is. Daarnaast zijn veel dieren al aardig op leeftijd en hierdoor mogelijk niet meer vruchtbaar. Tenslotte zijn Maleise beren vrij kieskeurig wat betreft hun partnerkeuze en stellen ze de nodige eisen aan hun leefomstandigheden. Hopelijk klikt het tussen de twee.

Lees ook
Gezonde beren afgemaakt in Deens dierenpark, omdat ze er geen goede plek meer hebben

VIDEO'S | SNACKS

Bron: Burgers' Zoo | Foto: Burgers' Zoo

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Lees dit ook even

Please update your browser