Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

de lijstjes van 2018

12 x deze films uit 2018 moet je écht nog even zien voor het jaar voorbij is

12 x deze films uit 2018 moet je écht nog even zien voor het jaar voorbij is

2018 was beslist geen slecht jaar op filmgebied. Of je nou van thrillers, muziekfilms of romantische komedies houdt; volgens ons zijn dit dé films die je nog moet gaan zien.

| Amber Engelbracht

Zo kun jij de dagen rondom kerst lekker bingewatchend doorbrengen.

1. A Star Is Born

In deze derde remake van een film uit 1937 zien we dat Lady Gaga meer is dan een zangeres en Bradley Cooper meer dan een acteur. De oude country-ster Jackson (Bradley) ontdekt het talent van Ally (Lady Gaga). Je kunt de film nog zien in de bioscoop, wat zeker de moeite waard is. Er wordt namelijk voorspeld dat de film volgend jaar bij de Oscaruitreiking hoog zal scoren.

2. A Quiet Place

Iedereen die gek is van horror zal deze film zéker niet gemist hebben. In de griezelfilm leeft een familie in stilte op een boerderij, omdat ze in de gaten worden gehouden door buitenaardse krachten. Om te overleven mogen ze geen geluid maken en dat is bést lastig als je bevalt van een kind…

3. The Greatest Showman

The Greatest Showman kwam in 2017 uit in Amerika en werd in 2018 in Nederland gereleased. In de film reis je terug naar de negentiende eeuw. Een criticus bezoekt een bijzondere circusshow en niets is wat het lijkt. Je kunt onder andere genieten van de mooiste kostuums en de bijzondere vrouw met baard. Een spectaculaire belevenis, inclusief een aantal meezingers.

4. Black Panther

Voor de actieliefhebbers onder ons is dit een échte aanrader. T’Challa (Chadwick Boseman) keert na een gebeurtenis terug naar huis om te dienen als nieuwe koning. Dit gaat lastiger dan gedacht en met een speciaal team moet hij het uitbreken van een oorlog voorkomen. Een supergoede live action comic en voor het eerst écht black minded.

5. Suspiria

In deze horror van een film (ook een remake trouwens, van een film uit 1977) reist ballerina Susie (Dakota Johnson) in 1977 naar een Berlijnse dansacademie. Bij haar aankomst is een andere ballerina, genaamd Patricia (Chloë Grace Moretz), op geheimzinnige wijze verdwenen. Er groeit een slecht gevoel bij Susie: de academie verbergt een duister geheim. Het bijzondere aan de film is de bizarre dubbelrol van Tilda Swinton. Zij speelt namelijk een heks én een oude man van 85.

6. Ready Player One

In dit spektakel van een actiefilm stapt Wade Watts, gespeeld door Tye Sheridan, in de virtuele wereld OASIS, waar gebruikers een ander leven kunnen leiden. De bedenker van de wereld is overleden en stelt zijn enorme fortuin beschikbaar aan de winnaar van een grote virtuele schattenjacht. In de sciencefiction, geregisseerd door grootheid Steven Spielberg, zie je hoe Wade het opneemt tegen miljoenen andere gebruikers om OASIS te winnen.

7. Love, Simon

In Love, Simon heeft Simon (Nick Robinson) een groot geheim. De film is de eerste romantische komedie met een homoseksuele hoofdrol. Het is een humoristisch en openhartig verhaal over opgroeien, en alle hectiek rondom jezelf vinden en verliefd worden.

8. BlacKkKlansman

In dit waargebeurde verhaal infiltreert een Afro-Amerikaanse agent (John David Washington) in de Ku Klux Klan-afdeling. Samen met zijn partner (Adam Driver) proberen ze te voorkomen dat de KKK de stad in handen krijgt. De twee uur durende film bestaat uit veel humor en overdrijving, maar aan het einde blijf je als kijker verslagen achter.

9. Call Me By Your Name

In deze film speelt Timothée Chalamet de gevoelige Elio. De jongen besluit om – zoals elk jaar – de zomer in de villa van zijn ouders op het rustige Italiaanse platteland door te brengen. Zodra Oliver, gespeeld door Armie Hammer, langskomt om de vader van Elio te helpen bij een onderzoek, ontstaat er romantiek tussen de twee. Je kunt in de bioscoop nog zien hoe de bijzondere zomer van de twee verloopt.

10. Widows

Drie overvallers zijn overleden en hun – crimineel onervaren – weduwen besluiten om een miljoenenroof te plegen. De schuld van hun criminele partners zit nog vastgekleefd aan hun handen en ze moeten hun hoofd boven water zien te houden. De film kun je in de bioscoop bekijken en is allesbehalve een doorsnee misdaadverhaal, maar wel met genoeg gelikte actiescènes.

11. Bohemian Rhapsody

In het verhaal wordt de Britse band Queen met Freddie Mercury als leadzanger gevolgd. De hoofdrolspeler is Rami Malek, die genomineerd werd voor een Golden Globe én de Screen Actors Guild Award. De film heeft inmiddels al 9,4 miljoen euro opgehaald en is daarmee de meest succesvolle bioscoopfilm van 2018.

12. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

In het filmdrama met hier en daar een beetje inktzwarte humor is de dochter van Mildred Hayes (Frances McDormand) op gruwelijke wijze vermoord. Na zeven maanden is er nog steeds geen schot in de zaak en confronteert de moeder het politiehoofd William Willoughby (Woody Harrelson). Dit doet ze door het plaatsen van drie opruiende billboards langs de weg. De film uit van eind 2017 werd in 2018 in Nederland uitgebracht en je kunt in de bioscoop zien of de boodschap van Mildred verandering in de zaak brengt.

De films die niet meer in de bios draaien, kun je kijken via Pathé Thuis.

NIEUWS | LIFESTYLE | KIJKTIP | LEKKER KIJKEN | DE LIJSTJES VAN 2018 | DIT WAS 2018

Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer de lijstjes van 2018

Lees dit ook even

Please update your browser