Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

De Correspondent X LINDAnieuws

Wat er met je hoofd gebeurt, als je je lichaam verwaarloost

Wat er met je hoofd gebeurt, als je je lichaam verwaarloost

LINDAnieuws en De Correspondent werken in augustus samen: we bieden de steengoede stukken van De Correspondent graag een podium.

| Malouk van der Velden

Vandaag: het verhaal van correspondent Bregje Hofstede, die een burn-out kreeg.

Lichaam verwaarlozen

Bregje vertelt waarom deze ziekte meer is dan alleen een mentaal probleem, en dat een burn-out vaak samenhangt met het verwaarlozen van je lichaam.

Overspannen geest

Toen de journalist een burn-out kreeg, viel het haar op dat de ziekte gezien wordt als een mentaal probleem: het is de overspannen geest die het lichaam hartkloppingen en vreemde pijnen bezorgt.

Niet vreemd

Dat is niet heel vreemd. We leven in een wereld waar lichaam en geest tegenover elkaar worden gezet. Daarnaast zijn we steeds ontevredener met ons lichaam: uit onderzoek blijkt dat ‘tussen 55 en 75 procent van de vrouwen zich ontevreden toont met hun lichaam.’ En wat doe je als je ergens ontevreden over bent? Je probeert het te veranderen, of je keert je er vanaf.

Ontevreden

Als we tijdens de lange uren op kantoor de vermoeidheid wegspoelen met koffie, enkel salades eten, of trainen voor die halve marathon, negeren we fysieke signalen. Je verlegt de grenzen van je kunnen door ze richting de grenzen van je willen te duwen.

Lees nu op De Correspondent het hele verhaal: wat er met je hoofd gebeurt als je het lichaam vergeetP.S. Je kunt lid worden van de Correspondent en daar krijg je steengoede, betrouwbare journalistiek voor terug. Dit artikel krijg je echter, omdat we zowel de Correspondent als dit verhaal een podium willen geven.

Lees ook
Hoe kleding een wegwerpproduct werd: ‘Een t-shirt kost evenveel als een Big Mac’

NIEUWS | GEZOND | DE CORRESPONDENT X LINDANIEUWS

Bron: De Correspondent | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer De Correspondent X LINDAnieuws

Lees dit ook even

Please update your browser