Advertorial

Je waant je zowat in Frankrijk tijdens een weekendje Maastricht

Je waant je zowat in Frankrijk tijdens een weekendje Maastricht

Wie nog nooit in Maastricht is geweest, moet als de wiedeweerga z’n tas inpakken. Er is geen stad in Nederland die je zó het gevoel geeft op vakantie te zijn. 

En het leuke is: met de trein heb je er nog een relaxte reis naartoe ook.

Een goed begin
Eenmaal in Maastricht wil je de dag natuurlijk goed en relaxed beginnen. Dat doe je bij het gezellige Café Zondag in de Wijcker Brugstraat. Bestel een cappuccino en een croissant en blader aan de bar een krant of een lekker tijdschrift door. Volledig ontspannen? Dan is het tijd voor for some serious shopping.

Stijlvol
In de Rechtstraat vind je veel mooie boutiques. Stap even binnen bij Stijl, een fijne zaak waar je veel Scandinavische merken vindt. Alleen al vanwege de sfeervolle ambiance in de winkel word je er helemaal zen. Wereldberoemd in Maastricht is Kiki Niesten, misschien wel één van de mooiste winkels van Nederland. Zijn de prijzen hier net iets boven je budget (wat vrij begrijpelijk is), dan is er aan de overkant altijd nog de outlet, Kiki’s stocksale.

Een kaarsje opsteken
Is het mooi weer? Maak dan een wandeling door het stadspark en geniet van het uitgestrekte groen, zo midden in de stad. Wandel daarna langs de Basiliek van Onze Lieve Vrouwen, waar je altijd kunt binnenstappen om een kaarsje voor iemand op te steken.

Tijd voor een hap
Eenmaal in Maastricht, moet er natuurlijk ook lekker gegeten worden. Lunchen doe je bij Marres. In dit moderne restaurant krijg je heerlijk mediterraans eten en in de aansluitende ruimte vind je altijd mooie exposities. Heb je ook meteen een stukje cultuur gesnoven.

Hemelse ambiance
Ben je een bibliotheekliefhebber, sla dan boekhandel Dominicanen niet over. Op deze plek vind je duizenden boeken in een hemelse ambiance, namelijk in een zevenhonderd jaar oude kerk. The Guardian riep het uit tot ‘fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven’, dus dan weet je wel dat het goed zit.

Borrelen op z’n Mestreechs
Tijdens een dag in het zuiden moet er natuurlijk ook wijn worden gedronken. Borrelen doe je bij De Comédie, voor de beste garnalenkroketjes én met het mooiste uitzicht over het mooiste plein van de stad. Heb je dan nog genoeg ruimte over, neem dan plaats bij Café Sjiek en bestel, net zoals de locals vooral Zoervleis.

Een blog vol tips
Natuurlijk is er nog véél meer te doen in deze Frans aandoende stad. Daarom heeft NS een blog vol tips voor een dagje uit: nsfavourites.nl. Geschreven door locals en de leukste bloggers van Nederland. Onder het kopje ‘food’, ‘cultuur’ of ‘shopping’ vind je de allerbeste tips. Daarnaast biedt NS hier ook handige stedengidsen; de cityguides die bomvol leuke adressen staan.

Een serie om te volgen
Ben je op zoek naar hotspots in andere steden, volg de serie dan ook de komende weken voor leuke plekken in heel veel steden. Hier vind je alle afleveringen.

Winactie

Misschien heb je zelf een favoriete hotspot die wij hebben gemist? Deel deze dan met ons onder dit bericht en maak daarmee kans op twee 2e klas NS Dagkaarten.

Wil je niets missen in Maastricht en niet hoeven nadenken, volg dan onderstaande route vanaf het NS station bij A.

 

ADVERTORIAL | CITYHOPPEN MET LINDA. & NS

Bron: NS | Foto: NS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Cityhoppen met LINDA. & NS

Waarom je absoluut een dagje naar het gezellige Nijmegen wilt
Advertorial

Waarom je absoluut een dagje naar het gezellige Nijmegen wilt

Brabantse gezelligheid, maar dan in Gelderland: dat vind je alleen in Nijmegen. Deze leuke stad aan de Waal is dan ook perfect voor een dagje vakantie in eigen land. 

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser