Advertorial

8 redenen om alles te laten vallen en meteen naar Rotterdam af te reizen. #bucketlist

8 redenen om alles te laten vallen en meteen naar Rotterdam af te reizen. #bucketlist

Een havenstad vol prachtige architectuur, hippe eettentjes en watertaxi’s: welkom in Rotterdam. Waar je moet wezen? Wij doen een voorzet.

Zodat jij je alleen nog maar hoeft te concentreren op de treinreis er naartoe.

Nieuw en mooi voor het oog: Rotterdam Centraal
Wanneer je aankomt op Rotterdam CS, kijk je je ogen al uit: wat is dit station prachtig geworden. Je vindt er winkels als Sissy-Boy en Vila en kunt er heerlijk eten bij Uit Je Eigen Stad. Hier serveren ze – de naam zegt het al – lokale producten. Komt zo, hop, van de Rotterdamse boerderij op je bord.

Op stap met de razendsnelle watertaxi
Rotterdam is natuurlijk een havenstad en daarom mag je een bezoek aan de Veerhaven niet overslaan. Je pakt er voor drie euro de watertaxi voor een spectaculaire rit naar Hotel New York. Hier zat vroeger het hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn en dat merk je. Het interieur is nog altijd enorm indrukwekkend.

Goddelijk genieten van krokante burgers
Iedere Rotterdammer kent de Witte de Withstraat. Dit is waar het ’s avonds gebeurt en ook overdag kun je hier neerstrijken. Houd je wel van een goede burger? Ga dan naar Café ter Marsch. Dit restaurant heeft verschillende prijzen gewonnen en een hap uit de ‘Royal Dutch’ is puur genieten.

Alle hotspots op een rijtje
Je vindt natuurlijk nog veel meer in Rotterdam dan heerlijke hamburgers en een prachtige haven. Daarom heeft NS een blog vol tips voor een dagje uit: nsfavourites.nl. Geschreven door locals en de leukste bloggers van Nederland. Zowel in de cityguides, handige stedengidsen bomvol leuke adressen in allerlei steden, als onder het kopje ‘food’, ‘cultuur’ of ‘shopping’ vind je de allerbeste tips voor jouw aankomende stedentrip.

Een serie om te volgen
Na het succes van vorig jaar zijn LINDA. en NS terug met Cityhoppen met LINDA.tv en de leukste stedentrips door Nederland. Ben jij dus op zoek naar hotspots in andere steden, bekijk dan bijvoorbeeld de aflevering van Groningen. En volg de serie de komende weken voor leuke plekken in heel veel steden.

Niks missen
Wil je niets missen in Rotterdam en niet hoeven nadenken? Volg dan onderstaande route.

A: Beginpunt Centraal Station
B : Uit Je Eigen Stad
C: Pannenkoekstraat
D: Aloha
E: Fenix Food Factory
F: Margreeth Olsthoorn
G: BonBon on the Block
H: Supermercado
I: Café Ter Marsch
J: Eindpunt Centraal Station

Hop van hoogtepunt naar hoogtepunt
 Ook kunnen we jouw tips goed gebruiken. Want zeg nou zelf: in jouw woonplaats heb je vast een favoriete hotspot. En dat pareltje willen wij dolgraag weten. Zit er bij jou om de hoek nog een relatief onbekend museum? Bezit jouw woonplaats de beste traiteur? Of biedt jouw buuf een unieke workshop aan? Laat ons jouw favoriete plek in Rotterdam weten onder dit bericht en maak daarmee kans op twee 2e klas NS Dagkaarten.

ADVERTORIAL | CITYHOPPEN MET LINDA. & NS

Foto: NS / LINDA.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Cityhoppen met LINDA. & NS

Waarom je absoluut een dagje naar het gezellige Nijmegen wilt
Advertorial

Waarom je absoluut een dagje naar het gezellige Nijmegen wilt

Brabantse gezelligheid, maar dan in Gelderland: dat vind je alleen in Nijmegen. Deze leuke stad aan de Waal is dan ook perfect voor een dagje vakantie in eigen land. 

Lees dit ook even

Please update your browser